Gezellige B&B De Grimberghoeve in een hooiberg - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Gezellige B&B De Grimberghoeve in een hooiberg

Status Closed nowOpens at 08:30:AM today

Slapen in een hooiberg op het Twentse platteland

Op het platteland van Twente, aan de oevers van de Regge, bevindt zich nabij het buurtschap Notter de Bed & Breakfast De Grimberghoeve.

Op de Grimberghoeve staan twee hooiberghuisjes geschikt voor maximaal vijf personen. Deze hooiberghuisjes zijn afgescheiden van de boerderijcamping en in een weiland omzoomd door bos. In de vroege ochtendnevel zijn hier regelmatig reeën, hazen en fazanten te zien.

Dit zijn hooibergen zoals deze in het verleden rondom de rivier de Regge werden gebouwd. De Reggehooibergen zijn een ode aan traditionele Twentse hooibergen.

Faciliteiten van de hooiberghuisjes

Op de hoeken staan vier robuuste palen met daartussen wanden met ambachtelijke potdekselbetimmering en daarbovenop natuurlijk een rieten dak. De kozijnen voor de ramen en deuren sluiten met hun roeden weer naadloos aan op deze agrarische architectuur.

De hooiberghuisjes zijn gebouwd in de vorm van een authentieke Reggehooiberg. De inrichting is comfortabel, met een keuken met onder meer een combimagnetron en een vaatwasser. De twee slaapkamers bevinden zich op de eerste verdieping.

Hooiberghuisje de Klaproos heeft een sauna, hooiberghuisje de Boterbloem heeft een tweepersoons stoomcabine.

Openslaande tuindeuren leiden naar een royale tuin met een privé-terras . En hoewel u hier komt voor de rust en om een boekje te lezen, internet is nooit ver weg, want ook hier is vanzelfsprekend gratis wifi aanwezig.

De omgeving van de Grimberghoeve in Notter

De Grimberghoeve ligt vlakbij de rivier de Regge en het landschap is aangenaam gevarieerd met veel bossen, weilanden, dorpjes en authentieke Twentse boerderijen.

Zowel op als dichtbij De Grimberghoeve kunt u genieten van de natuur want er zijn kilometers lange wandel- en fietsroutes, maar ook mooie vaarroutes.

Aan de oever van de Regge is een zandstrandje, een fijn plekje om te zonnen en te zwemmen. Er zijn volop vismogelijkheden en de Grimberghoeve is in het bezit van kano’s.

Iets verderop ligt Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, een prachtig natuurgebied waar mooie wandelingen en fietstochten kunnen worden gemaakt.

In de buurdorpen Hellendoorn en Rijssen kunt u terecht voor eventueel dagelijkse boodschappen, de dichtstbijzijnde grote steden zijn Almelo en Hengelo. Avonturenpark Hellendoorn is met de fiets binnen een kwartiertje te bereiken.

 

Reserveer nu B&B De Grimberhoeve