Duurzaam overnachten in de natuur Slow Cabin Belgie - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Duurzaam overnachten in de natuur Slow Cabin Belgie

LocationBelgië
Status Open now

Duurzaam overnachten in de natuur Slow Cabin België

Op diverse onbekende locaties in België staan deze duurzame Slow Cabins.

De tiny houses zijn, zoals de naam al zegt, relatief kleine huisjes (<40 m2) waar alles aanwezig is wat je nodig hebt en niets wat je niet nodig hebt.

Pas twee weken voor vertrek ontvang je het exacte adres van je Slow Cabin, maar in de praktijk staan deze accommodaties veelal in de Belgische Ardennen.

In elk geval op minder dan twee uur rijden van Antwerpen, Brussel, Gent en Brugge én ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Duurzaam en ecologisch overnachten

De natuur is voor Slow Cabins bijzonder belangrijk. De cabins staan in niet-kwetsbare natuur en zijn met behulp van batterijen, zonnepanelen en een regenwatertank volledig zelfvoorzienend.

Op die manier houdt ze haar impact op de omgeving minimaal. De organisatie gebruikt zelfs een deel van de opbrengsten om te investeren in de heropbouw van het lokale natuurlijke landschap.

‘Duurzaam’ en ‘ecologisch’ zijn dan ook twee belangrijke kapstokken van Slow Travel. In tegenstelling tot massatoerisme houd je je ecologische voetafdruk klein door traag te reizen.

Je blijft langer op eenzelfde bestemming, gebruikt zuinig vervoer en schenkt aandacht aan de lokale omgeving.

Slow Travel wordt dus ook door het groeiend bewustzijn rond milieu en klimaat steeds populairder.

Faciliteiten Slow Cabins

Elke Slow Cabin is uitgerust met een queen-sized bed (bedlinnen inbegrepen), een badkamer met een warme douche en toilet, een houtkachel in de woonkamer, een kleine uitgeruste keuken met kleine koelkast, een kookplaat met twee vuurtjes, servies, kookgerei en houtbarbecue (buiten) met grillplaat en outdoor zitmeubels. Alles is voorzien om de barbecue aan te steken.

Wegens de logistieke complexiteit van Slow Cabins is het nog niet mogelijk om maaltijden bij te boeken. In de cabin zelf echter, beschik je wel over een ingerichte keuken met een klein gasvuur en een hout BBQ waar je zelf achter de potten of de grill kan kruipen.

In de informatie, die je een tweetal weken voor vertrek ontvangt, staan allerlei lekkere tips over waar je verse lokale streekproducten kunt kopen en waar de beste restaurants te vinden zijn.

Volledig aan jou de keuze dus om zelf eten mee te brengen (of voor te bereiden en in de keuken of op de BBQ op te warmen), ter plaatse in de lokale winkeltjes dagverse ingrediënten te kopen of in de buurt iets af te halen.

Verder zijn de meeste basisingrediënten en voorzieningen voor de keuken en badkamer, zoals olijfolie, peper en zout, koffie, thee, zeep en handdoeken, aanwezig.

Zelfvoorzienend overnachten in de natuur

Slow Cabins zijn tijdelijke eco huisjes die volledig zelfvoorzienend zijn op het vlak van water en elektriciteit. In een Slow Cabin is er overigens ook geen internet, waardoor je heerlijk kan vertragen en loskomen van de stress van alledag. Deze Slow Cabins zijn een ‘tegengif’ voor de huidige hectische maatschappij.

Zelfvoorzienend verblijven is uniek. Je krijgt niet alleen een betere voeling met de basiselementen van het leven maar ook meer respect voor de natuur en omgeving. Je leert het trage ritme van de natuur kennen en het aanvaarden zoals het is.

Bij aankomst in de Slow Cabin start je verblijf letterlijk met een opgeladen batterij, verkregen door autonome energieopwekking. Daarnaast beschik je ook over een aanzienlijk waterreservoir met gefilterd regenwater. Hiermee kan je bij normaal gebruik enkele dagen volledig zelfvoorzienend en ‘zero impact’ leven (zelfs tijdens de wintermaanden).

Tijdens een zelfvoorzienend verblijf is een bewuste omgang met energie en water dus noodzakelijk!

Onthaasten tijdens een weekendje midden in de natuur

Slow Cabins wil positieve impact op mens en natuur creëren via unieke ervaringen in verborgen natuur vlakbij huis met aandacht voor sensibilisering en lokale natuuropbouw.
Anders, trager en beter. Dit begint bij de juiste unieke locaties.

De Slow Cabins zijn mobiel, off-the-grid en hebben door hun innovatief eco design een minimale impact op de omgeving. Ze liggen verscholen in niet-kwetsbare natuur en nodigen uit tot maximale rust en ontspanning, weg van alle drukte en hectiek.

Onze Slow Cabins zijn zeer goed geïsoleerd met enkel natuurlijke materialen. Binnen bevindt zich een hoog efficiënte houtkachel die in een mum van tijd de hele ruimte opwarmt. Heerlijk warm en gezellig, zelfs voor de grootste koukleumen! ?

Brandhout en natuurlijke aanmaakblokjes liggen voor je klaar in de cabin en hoef je dus niet bij te boeken, te sprokkelen of zelf mee te nemen. Je kan dus zeker zijn van een warm en comfortabel verblijf in de cabin.

Reserveer deze duurzame Slow Cabins!