Slapen in een molen - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Molen

Origineel overnachten in een molen

Vakantie windmolen villa Santorini Griekenland 10Hotels en appartementen zijn er in veel soorten en maten op onze site Bijzondere-Overnachting.nl te vinden.

Van vuurtorens tot boomhutten en van woonboten tot aan kraanhotels.

Een categorie waar niet zo veel aanbod in is, maar daarom niet minder leuk zijn de accommodaties waarin u origineel kunt overnachten in een oude molen!

Slapen in een oude molen

Toegegeven, het aanbod hierboven is nog niet heel groot, maar dat zal snel groeien. Er zijn namelijk steeds meer jonge stellen die de drukte van de stad ontvluchten en een boerderij kopen waar soms een oude vervallen molen op staat.

De molen wordt dan volledig verbouwd tot luxe bed & breakfast waar u heerlijk een paar dagen kunt genieten van de natuur, aangezien de meeste molens in landelijk gebied staan. Dichtbij het water dat de polders in- of uitgepompt moest worden, of dicht bij de akkers om het graan te malen.

Niet alleen in Nederland bevinden zich een aantal mooie molens waarin u origineel kunt overnachten, maar ook in onze buurlanden België en Duitsland staan mooie gerenoveerde molens.

Op het Griekse liefdeseiland Santorini kunt u zelfs overnachten en genieten van uw eigen zwembad!

Bijzondere Overnachting Origineel Overnachten Slapen in een molen De Verrekijker Bergharen Gelderland23

Luxe accommodaties in molens

In het Groningse Onderdendam bevindt zich bijvoorbeeld een mooie accommodatie in een molen, ideaal om te combineren met een bezoek aan één van de Waddeneilanden.

De molen die nog het meest op een molen uit de boekjes lijkt, is misschien wel deze molen in de Noord-Hollandse polder bij Middenbeemster.

Maar ook net over de grens in het Belgische Zottegem, bij Gent, staat een mooie luxe molen. Iets verder in de Vlaamse Ardennen staat deze molen.

In het Noorden van Duitsland staat dan weer een leuke molen met uitzicht op de Baltische Zee.

Geen rechte muren in een molen

Bijzondere Overnachting Origineel Overnachten Slapen in de voormalig watertoren van Vlissingen29Nog zo'n eigenaardigheid van molens; de muren zijn nooit recht! En omdat molens meestal in een open omgeving staan zodat ze zoveel mogelijk wind kunnen vangen, is het uitzicht ook vaak fenomenaal.

Zo kunt u romantisch en luxe overnachten in deze voormalig watertoren in Friesland, of dit exemplaar in het Zeeuwse Vlissingen.

Wilt u wel genieten van een wijds uitzicht, luxe en romantisch overnachten, maar toch liever in de 'bewoonde wereld' blijven?

Dan adviseren wij u eens te kijken naar deze toren net buiten Amsterdam, met uitzicht op de vliegtuigen van Schiphol. 

  1. Home
  2. Molen
Filter