Slapen op Gastenboerderij De Ziel in Diepenheim

Status Closed nowOpens at 08:30:AM today

Landelijk overnachten op landgoed Westerflier

Midden in het hart van Twente, bevindt zich op landgoed Westerflier deze Saksische Gastenboerderij De Ziel. Hier komt u voor rust en ruimte; eindelijk eens dat boek uitlezen dat al weken op uw nachtkastje ligt.

In dit deel van Twente gaat alles lekker langzaam en is er weinig tot geen stress. Maar wilt u toch een beetje onder de mensen zijn, dan zijn Enschede, Hengelo en ook Almelo met de auto binnen een kwartiertje te bereikbaar.

B&B eigenaren Hanneke en Paul doen er alles aan om het u tot uw zin te maken; als het nodig is, halen ze u zelfs op vanaf het station in de buurt.

Gastenboerderij De Ziel ligt op een steenworp afstand van kunststadje Diepenheim, waar u geprikkeld wordt door de kunst in de vele galeries.

Faciliteiten Gastenboerderij De Ziel

De Ziel is een compleet gerenoveerde boerenschuur waar vier stijlvolle luxe kamers gerealiseerd zijn. In één van de vier kamers is zelfs een bedstee te vinden; over romantiek gesproken!

Elke kamer heeft een eigen douche en toilet en vanzelfsprekend is er gratis wifi aanwezig, net als het parkeren dat kosteloos is bij gastenboerderij De Ziel.

Er zijn standaard kamers aanwezig op deze gastenboerderij, maar ook familiekamers voor gezinnen met kinderen. Net als de gemeenschappelijke ruimtes, bevinden de slaapkamers zich allen op de begane grond. Hierdoor is De Ziel ook geschikt voor mindervaliden, al zijn er geen specifieke mindervalidenkamers.

Er is een grote gedeelde keuken waar u eventueel zelf kunt koken en een gezellige huiskamer waar u met andere gasten een kopje koffie kunt drinken of ‘s avonds een lekkere borrel kunt doen.

De 6 Kastelen Wandel- en Fietsroute

Op de 3000m2 erf is het natuurlijk sowieso goed toeven, maar u kunt er ook lekker op uit trekken. Fietsknooppunten en wandelroutes in deze regio starten bijna letterlijk op het erf van Gastenboerderij De Ziel.

Een leuke route is de Zes Kastelen Route, die langs zes kastelen en een schitterende watermolen voert. U kunt uw eigen fiets meenemen, maar ook bij De Ziel kunt u fietsen huren.

Weldam, een landgoed van ruim 2.600 hectare waar mooie wandelingen gemaakt kunnen worden, ligt op tweehonderd meter afstand. Diezelfde route brengt u langs landgoed Twickel en kasteel Warmelo.

Kunststadje Diepenheim heeft zich de afgelopen decennia ontwikkeld tot een walhalla voor kunstliefhebbers. Er zijn veel galerieën en de jaarlijkse tiendaagse manifestatie Kunstmoment Diepenheim in oktober wordt door duizenden bezoekers bezocht.

Verschillende boerderijen in de omgeving van het hotel hebben in de loop der tijd een andere bestemming gekregen. Proef – tijdens een leuk tochtje door de landelijke omgeving – een stukje boerenkaas bij een zuivelboerderij, nip van een streekwijntje bij een wijnboer of laat de kinderen even lekker losgaan op een tot speelpark omgetoverd erf.

Bij Erve Brooks, een gezellige pannenkoekenboerderij voor alle leeftijden, kunnen uw kinderen zich uitleven in de speeltuin of-schuur.

Reserveer nu Gastenboerderij De Ziel