Slapen in kunstzinnige B&B Erve Fakkert in Twente - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Slapen in kunstzinnige B&B Erve Fakkert in Twente

Status Closed nowOpens at 08:30:AM today

Bijzondere overnachting in een Twentse molenaarsschuur

Midden in de Twentse natuur bevindt zich bij het dorpje Rossum deze compleet gerenoveerde molenaarsschuur van Erve Fakkert.

Deze B&B is voorzien van zeven ruime kamers die van alle gemakken voorzien zijn en elk geen eigen thema hebben. Zo zijn er de thema’s”Toneel, Pottenbakken, Dichtkunst, Tekenen, Fotografie, Beeldhouwen en Muziek. Een ideale plek dus om tot rust te komen én inspiratie op te doen.

Volg een creatieve workshop in het atelier

In het gastenverblijf kunnen gasten in de gemeenschappelijke ruimte, Het Palet, lekker lezen of ‘s avonds met de andere gasten genieten van een goed glas wijn.

Het terras biedt uitzicht op de grazende schapen tussen de fruitbomen en op het glooiende landschap.

In de omgeving geven lokale kunstenaars verschillende creatieve workshops, waar gasten alleen, met zijn tweeën of met een hele groep aan deel kunnen nemen. Maar ook op het terras of in het eigen atelier van Erve Fakkert kunt u onder begeleiding van de familie Weusthof lekker creatief bezig zijn.

Voor wie juist liever actief bezig is kan terecht bij golfbaan Het Rijk van Sybrook op slechts een kwartiertje rijden. ‘s Avonds komt u vervolgens heerlijk tot rust in het nabijgelegen Sauna Saré.

Hoewel u hier dus komt om creatief bezig te zijn of of om eindelijk nu eens dat boek uit te lezen, is het goed om te weten dat er gratis wifi aanwezig is. Daarnaast is parkeren om het eigen parkeerterrein van B&B Erve Fakkert ook kosteloos.

De prachtige natuurgebieden rondom Erve Fakkert

Erve Fakkert grenst direct aan natuurgebied Het Roderveld en voor een lekkere lunch of diner bezoekt u Havezathe Het Everloo.

Landgoed Singraven bij Denekamp is een bezoek meer dan waard, evenals het Lutterzand. Dit is een prachtig natuurgebied, waar riviertje de Dinkel een zandverstuivinggebied doorkruist. Een ander natuurgebied dichtbij is het waterrijke Springendal, wat zich uitstekend leent voor een wandel- of fietstocht.

De imposante St. Plechelmusbasiliek van Oldenzaal al van ver te herkennen. De toren biedt een magnifiek uitzicht over de omgeving en bij helder weer is de burcht van het Duitse Bad Bentheim goed zichtbaar.

Kunstzinnig Ootmarsum is om de hoek

Ootmarsum is een prachtig historisch stadje, met aparte winkels, veel kunstgalerieën en goede eetgelegenheden. Het Openluchtmuseum Het Land van Heeren en Boeren in de buurt, laat zien hoe in vroeger tijden op het Twentse platteland werd geleefd.

Door de ligging is de B&B van Erve Fakkert een perfecte uitvalsbasis voor natuurlijke en kunstzinnige uitstapjes. Lekker wandelen in de prachtige natuur en fietsen door het glooiende landschap.

Bijzonder is het nabijgelegen Vasser Grafveld, een heideveld met eeuwenoude grafheuvels. Natuurliefhebbers genieten van de kwelvijvers, watervalletjes en beekjes in de bossen van het Springendal.

Reserveer nu Erve Fakkert