Slapen in een hooiberg op een luxe vakantiepark - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Slapen in een hooiberg op een luxe vakantiepark

Status Open now

Origineel overnachten in Twentse hooiberg

Op het platteland van Twente, aan de oevers van de Regge, bevindt zich nabij het buurtschap Zuna Vakantiepark Mölke. Op dit natuurlijke vakantiepark, omsloten door weilanden en weelderige natuur, kunt u overnachten in echte Reggehooibergen.

Dit zijn hooibergen zoals deze in het verleden rondom de rivier de Regge, werden gebouwd. De Reggehooibergen zijn een ode aan traditionele Twentse hooibergen.

Op de hoeken staan vier robuuste palen met daartussen wanden met ambachtelijke potdekselbetimmering en daarbovenop natuurlijk een rieten dak. De kozijnen voor de ramen en deuren sluiten met hun roeden weer naadloos aan op deze agrarische architectuur.

Dat u in Twente bent merkt u overigens al bij aankomst: De Molen bij de entree van het park verwijst naar de de Twentse verbastering daarvan: Mölke.

Genieten op Vakantiepark Mölke in  Zuna

De Reggehooibergen beschikken allebei over twee slaapkamers, waarvan één slaapkamer met een tweepersoonsbed en één slaapkamer met drie keer een éénpersoonsbed, in totaal kunnen er dus maximaal vijf personen heel bijzonder overnachten in deze hooibergen.

Verder is de Reggehooiberg volledig ingericht met een ruime, van alle gemakken voorziene keuken, een gezellige woonkamer en een luxueuze badkamer met infraroodsauna.

Openslaande tuindeuren leiden naar een royale tuin met een privé-terras . En hoewel u hier komt voor de rust en om een boekje te lezen, internet is nooit ver weg, want ook hier is vanzelfsprekend gratis wifi aanwezig.

Natuurrijke omgeving van het Vakantiepark Mölke

Zowel op als dichtbij het vakantiepark kunt u genieten van de natuur. Er zijn kilometers lange wandel- en fietsroutes, maar ook mooie vaarroutes. Met een te huren Reggesloep, de luxe variant van een fluisterboot, is het heerlijk toeven op de rivier de Regge.

Dat Vakantiepark Mölke gerund wordt door een echte ondernemersfamilie merkt u al bij aankomst, de sfeer is gemoedelijk en gezellig. Het motto is: “Als de kinderen het naar hun zin hebben, dan hebben de ouders het ook naar hun zin”.

Zo hoeven kinderen bijvoorbeeld in het Dinercafé & Pannenkoeken, niet per sé aan tafel te blijven zitten, maar kunnen ze tussendoor ook lekker spelen in de omheinde speeltuin. Op deze manier kunnen pappa en mamma gewoon gezellig nakletsen en niet de hele tijd voor politieagent spelen.

Onthaasten op het Twentse landschap

Het landschap rondom Vakantiepark Mölke is aangenaam gevarieerd met veel bossen, weilanden, dorpjes en authentieke Twentse boerderijen.

Iets verderop ligt Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, een prachtig natuurgebied waar mooie wandelingen en fietstochten kunnen worden gemaakt.

In de buurdorpen Hellendoorn en Rijssen kunt u terecht voor eventueel dagelijkse boodschappen, de dichtstbijzijnde grote steden zijn Almelo en Hengelo. Avonturenpark Hellendoorn is met de fiets binnen een kwartiertje te bereiken.

Reserveer nu De Reggehooiberghut