Slaap in de koeienkamer van Boerderij de Zalm - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Slaap in de koeienkamer van Boerderij de Zalm

Status Open now

Origineel overnachten op Boerderij de Zalm

Boerderij de Zalm is een pand met een rijke historie. De oorspronkelijke naam, Hofstede de Uitvlugt, zou mogelijk verwijzen naar de bewoonster van het huis en een belangrijke heer van stand die haar onderhield. Dat zou de kostbare en voor deze regio bijzondere bouwstijl van deze woning verklaren.

In 1891 kreeg deze prachtige boerderij zijn huidige naam, boerderij de Zalm. In die tijd werd er namelijk in de lek op zalm gevist. Een tablet in de gevel herinnert nog aan deze tijd. De voorouders van de huidige eigenaren hebben op deze historische locatie varkens, koeien en schapen gehouden.

De rust en ruimte die deze prachtige boerderij uitstraalt, inspireerden de Astrid en Wouter tot en ingrijpende verbouwing die resulteerde in een prachtige locatie om te vergaderen, te overnachten en te ont-moeten.

Slaap in de koeienkamer

Het eerste gastenverblijf van Boerderij de Zalm is gesitueerd op de Deel, het achterste gedeelte van de boerderij waar vroeger de koeien stonden. De naam van deze heerlijke Bed & Breakfast kamer verwijst naar de vroegere bestemming van de ruimte. De Koeienkamer is helemaal in stijl en thema ingericht, van de authentieke stallampen die de sfeer geven tot aan het koeiendekbed dat op het comfortabele bed prijkt.

Op de vroegere hooizolder van Boerderij de Zalm vindt u het tweede bijzondere gastenverblijf, de hooikamer. Beide kamers zijn gerenoveerd en hebben een eigen douche en toilet, een gezellige zitbank, praktische eethoek en zelfs een kleine keuken. U kunt er dus voor kiezen te genieten van het heerlijke geserveerde uitgebreide ontbijt, maar er is dus ook de mogelijkheid om zelf iets klaar te maken, eventueel met geleverde ingrediënten.

Rust & privacy

Ervaar de rust en de ruimte rondom Boerderij de Zalm. Niet alleen de kamers zijn heerlijke plekken om eens lekker bij te komen, ook rondom de Boerderij is meer dan voldoende te genieten. De kamers zelf hebben een eigen opgang en een terras zodat u kunt genieten van uw privacy.

In de omgeving kunt u heerlijk wandelen in de polder langs de prachtige boomgaarden of over de dijk of lekker fietsen richting het Amsterdam Rijn kanaal met onderweg bijzondere uitzichten en boerderijen. En helemaal genieten is het natuurlijk langs de waterkant van de Lek, waar zelfs gezwommen kan worden.

Voor wie een ander wil verrassen met een heerlijk verblijf in deze prachtige omgeving heeft Boerderij de Zalm cadeaubonnen.

 

Reserveer nu Boerderij De Zalm