Slapen in de Groningse boerderij Hermans Dijkstra - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Slapen in de Groningse boerderij Hermans Dijkstra

Status Open now

Origineel overnachten in een historische boerderij

Midden op het Groningse platteland, nabij het dorpje Midwolda, staat deze historische Boerderij Hermans Dijkstra. Dit landhuis, want dat is het eigenlijk, dateert van 1858 en is tot 1994 in handen van de familie Dijkstra geweest. De huidige eigenaar heeft ervoor gekozen om, na de ingrijpende renovatie in 2002, de boerderij te vernoemen naar de eerste eigenaar van het pand.

Monumentale boerderij midden in de natuur

Deze historische en monumentale boerderij beschikt over zes ruime appartementen die prachtig zijn ingericht. Ze hebben elk een eigen woonkamer met kitchenette en badkamer. Alle kamers zijn voorzien van gratis wifi en ook parkeren voor de deur is geheel kosteloos.

In het hotel restaurant van Boerderij Hermans Dijkstra kunt u van donderdag tot en met zondag ‘eten wat de pot schaft’. Zo maakt u kennis met de streekproducten van het Groningse platteland.

Museale functie van de boerderij

De boerderij heeft ook een museale functie, want eens per jaar, op Monumentendag, wordt de boerderij opengesteld voor iedereen. Tijdens dit evenement wordt een beeld gegeven over het leven en werken van een rijke herenboer rond 1900. Dit beeld wordt tot stand gebracht met behulp van 65 vrijwilligers in historische kleding.

Natuur en cultuur nabij landhuis Hermans Dijkstra

Vanuit deze authentieke boerderij zijn verschillende uitstapjes mogelijk. Voor natuurliefhebbers is de omgeving van Midwolda een prachtig gebied om te wandelen en te fietsen. Maak rondje langs het Oldambtmeer, of fiets via de Eems en de Dollard naar Duitsland.

Wilt u zichzelf even lekker verwennen? Op slechts 10 kilometer afstand staat één van de beste wellness centra die Nederland rijk is. Fontana Resort Bad Nieuweschans is dé locatie om helemaal tot rust te komen en om te genieten van massage en andere behandelingen.

In studentenstad Groningen kunt u juist lekker shoppen, een terrasje pakken of diverse musea bezoeken.

Reserveer nu Boerderij Hermans Dijkstra