De boomsuites van Center Parcs Les Landes de Cascogne

In het prachtige departement Nouvelle-Aquitaine, en precies gelegen tussen Toulouse en Bordeaux, bevindt zich het allernieuwste vakantiepark van Center Parcs: Les Landes des Gascogne.

Les Landes de Gascogne in het plaatjes Beauziac (100 kilometer onder Bordeaux), is dan ook een uitstekende uitvalsbasis voor een ontdekkingsreis door Lot-et-Garonne en dus Nouvelle-Aquitaine.

De accommodaties van Les Landes des Cascogne

Op het geheel autovrije park zijn 11 verschillende cottages beschikbaar, variërend met een capaciteit tussen de 2 en 12 personen. Zo zijn er ‘standaard’ cottages, maar ook VIP-cottages met een bubbelbad.

Maar dé reden waarom je naar Center Parcs Les Landes des Cascogne wil, zijn deze luxe boomhutten. Of boomsuites zoals Center Parc ze noemt.

In de cottages maken gasten kennis met een eigentijdse versie van de Franse hoeve die zo karakteristiek is voor deze regio. De cottages bevinden zich op een steenworp afstand van de boerderij en hebben hun eigen moestuin en kippenren.

Elke dag kunnen ouders en hun kinderen het dagelijkse leven op de boerderij ervaren: van het rapen van eieren en het onderhouden van de moestuin tot het voeden en verzorgen van de dieren. Van de tuinier horen zij alles over compostering en leren ze de meststof maken die nodig is voor de moestuinen.

De boomsuites van Center Parcs Les Landes de Cascogne

In de boomhutten worden gasten volledig ondergedompeld in de wereld van het bos. Door het verhoogde ontwerp lijken deze op een nest en bieden ze vrij uitzicht over de pijnboombossen van de Landes. Door de sfeervolle inrichting voel je je hier onmiddellijk thuis en de vele openingen naar buiten bieden uitzicht op de omringende natuur.

Bubbelbad in de VIP-cottage

Met de warme inrichting en de natuurlijke materialen die de sfeer van de Landes ademen – zoals hout, zand, het groen van de pijnbomen en het geel van de bremstruiken – vormt de VIP-cottage een stijlvolle en elegante versie van de traditionele boomhut. De badkamer is voorzien van alle gemakken, zoals een stoomdouche en bubbelbad.

De Comfort-cottage is comfortabel en kleurrijk ingericht en biedt gezinnen een gezellige en sfeervolle omgeving om samen bijzondere momenten te delen.

Aqua Mundo zwemparadijs

In het middelpunt van het park is de Market Dome aangepast aan de karakteristieke kenmerken van de streek, die is geïnspireerd op de ‘Halles du Sud-Ouest’.

Deze ontmoetingsplaats biedt allerlei vertrouwde voorzieningen waaronder Aqua Mundo, het subtropisch zwemparadijs van Center Parcs, waarvan de houten structuur is geïnspireerd op de traditionele tabaksdrogerijen uit de regio. Er is volop waterplezier te beleven in het golfslagbad, er is een speciale zone voor kinderen met een waterboom en een plonsbad, een wildwaterbaan, een buitenstrand, drie waterglijbanen en een bubbelbad.

Duurzaamheid van Center Parcs

Op het gebied van energiebesparing, afvalscheiding en bij de keuze van bouwmaterialen heeft Center Parcs in Les landes de Gascogne allerlei maatregelen genomen om haar ecologische voetafdruk tot een minimum te beperken. Zo wordt in het park ingezet op ‘zachte mobiliteit’ in de vorm van wandelen of fietsen. Ook wordt gebruikgemaakt van gasloze verwarming die voor 80 procent voorziet in de verwarming van de centrale voorzieningen.

De cottages zijn volledig uitgerust met energiezuinige ledverlichting en door het bioklimatologische ontwerp blijft de energiebehoefte in de winter beperkt. Net als de centrale voorzieningen zijn de cottages niet voorzien van airconditioning. Dankzij systemen voor luchtverversing, zonwering en de oriëntatie van de ramen, worden deze namelijk op een natuurlijke manier verfrist. Het verbruik van drinkwater wordt beperkt dankzij de waterbezuinigingsuitrusting.

Tijdens de start van de bouw van het park is vastgesteld in welke zones het milieuaspect bijzondere aandacht moet krijgen en zijn beschermde diersoorten in kaart gebracht. Ook komt jaarlijks een milieucomité bijeen om de stand van de biodiversiteit in te evalueren.

Reserveer nu deze boomsuite!

Slapen in de Franse boomhutten van Center Parcs bij Bordeaux

Frankrijk

Beauziac

Thema

Locatie

Domaine Les Landes de Gascogne Center Parcs, Route de Saint-Michel de Castelnau, Beauziac, Frankrijk
Reserveer nu deze boomsuite!