Overnachten in het romantische Bakhuisje van de Wildenberg - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Overnachten in het romantische Bakhuisje van de Wildenberg

Status Open now

Romantisch bakhuisje in Drents natuurgebied

Midden in het natuurreservaat ‘Het Reestdal’, ver verwijderd van andere boerderijen, ligt deze fraai gerestaureerde boerderij uit de 14e eeuw.

Deze plek in de natuur van Drenthe is een ideale plek voor rustzoekers. Direct vanaf Boerderij De Wildenberg, kunt u prachtige wandelingen en fietstochten maken in het bos.

Of ontdek de eindeloze heidevelden en het mooie oude beekdal-landschap van de Reest, het grensriviertje tussen Drenthe en Overijssel.

Origineel overnachten in het bakhuisje

Het Bakhuisje staat naast boerderij De Wildenberg en is net zo sfeervol en comfortabel in gericht. In de woonkamer/keuken staat een antieke kast en een oude ronde ‘staphorster’ tafel.

Verder is er een ouderwets granieten aanrecht in de keuken gemaakt en is de schouw verfraaid met echte oud-Friese tegeltjes.

In het voormalige kippen- en varkenshok is nu een moderne slaapkamer met een tweepersoonsbed. De voederbak in de slaapkamer is nog in originele staat en dat maakt een overnachting in dit bakhuisje écht authentiek.

De natuur en de tuin (met terras) staan centraal bij deze accommodatie; u mag dan ook zelf meetuinieren met de eigenaren. Parkeren kan kosteloos op het eigen terrein en vanzelfsprekend is gratis wifi aanwezig.

Reserveer een culinair arrangement bij het bakhuisje

U kunt ook een arrangement boeken waarbij u in stijl gaat dineren in Plattelandsrestaurant “Op De deel” te Zuidwolde. Dit restaurant staat bekend om haar fantastische koks! U kunt dan heerlijk genieten van een zes-gangen diner inclusief romantische overnachting in het Bakhuisje.

De omgeving van het Bakhuisje van Wildenberg.

Vanuit alle ramen van het Bakhuisje is er een schitterend uitzicht op het fraaie Reestdal waarin regelmatig reeën, fazanten en soms een das of een vos zijn te betrappen.

Verder ligt dit romantische bakhuisje langs meerdere fiets- en wandelroutes van Drenthe.

Het dorpje Zuidwolde ligt op fietsafstand (1 kilometer) van Hoogeveen, maar ook hanzestad Meppel is met 10 auto-minuten goed te bereiken. Een paar minuten richting het Oosten ligt de Duitse grens, hierdoor heeft u de mogelijkheid om te genieten van twee vakantielanden voor de prijs van één.

Reserveer nu dit bakhuisje in Zuidwolde