Landgoed Hoeve Springendal in de Twentse natuur - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Landgoed Hoeve Springendal in de Twentse natuur

Status Open now

Origineel overnachten bij Landgoed Hoeve Springendal

Aan de rand van het nostalgische stadje Ootmarsum en grenzend aan het mooie natuurgebied het Springendal bevindt zich Landgoed Hoeve Springendal.

Deze accommodatie ligt midden in de Twentse natuur en daarom is Landgoed Hoeve Springendal een geliefde pleisterplaats voor wandelaars en fietsers in dit gebied.

Op en rond het eeuwenoude erf aan de Brunninkhuizerbeek, op een steenworp afstand van de Duitse grens, scharrelen de kippen en wroeten de Bentheimer landzwijnen nog in het zand.

Natuurrunderen en Wildshire Horn schapen zorgen voor het beheer van de gebloemde beekdalen. Trekpaarden worden nog ingezet voor werkzaamheden op de kruidenrijke graanvelden.

Overnachten in de ‘Tuin van Nederland’

Het Twentse Springendal wordt ook wel de Tuin van Nederland genoemd. Midden in deze groene tuin, kunt u heerlijk overnachten in één van de B&B’s van Landgoed Hoeve Springendal.

Boven de graanschuur van het erf hebben zijn twee unieke B&B kamers. De eerste B&B kamer is geïnspireerd op de ‘‘Schilders van het Twentse landschap”. Deze loft heeft een groot balkon met glazen balustrade waarbij u uitkijkt over het eeuwenoude erf en het Beekdal.

In de andere kamer heeft u uitzicht op de eeuwenoude eik bij de boerderij. U slaapt op een vide en door de grote dakramen heeft u zicht op de sterren­hemel.

Kunstzinnig Ootmarsum

Ootmarsum is een prachtig historisch stadje, met aparte winkels, veel kunstgalerieën en goede eetgelegenheden. Het Openluchtmuseum Het Land van Heeren en Boeren in de buurt, laat zien hoe in vroeger tijden op het Twentse platteland werd geleefd.

Door de ligging is Landgoed Hoeve Springendal een perfecte uitvalsbasis voor natuurlijke en kunstzinnige uitstapjes. Lekker wandelen in de prachtige natuur en fietsen door het glooiende landschap.

Bijzonder is het nabijgelegen Vasser Grafveld, een heideveld met eeuwenoude grafheuvels. Natuurliefhebbers genieten van de kwelvijvers, watervalletjes en beekjes in de bossen van het Springendal.

Reserveer nu Landgoed Hoeve Springendal