Kasteel Duin & Kruidberg- Slapen op een prachtig landgoed - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Kasteel Duin & Kruidberg- Slapen op een prachtig landgoed

CategoriesBos, Hotel, Kasteel, Romantisch
Status Closed nowOpens at 08:30:AM today

Bijzondere overnachting op een uniek landgoed

Nabij de Noord-Hollandse kust, dichtbij Haarlem, vindt u landgoed Duin & Kruidberg. Dit kasteel bevindt zich in een unieke bosrijke omgeving voor een romantisch weekendje weg, maar ligt dus ook op fietsafstand van zee.

In de 17e eeuw was het gebouw in handen van Hendrik Reijnst, koopman en bewindhebber van de VOC. Het bouwde het landgoed steeds verder uit, alsmede de tuinen. Hiervoor dienden de tuinen van het Paleis in Versailles als voorbeeld.

Het kasteelhotel is inmiddels gerenoveerd en de kamers zijn vanzelfsprekend van alle gemakken voorzien, maar veel oude elementen zijn nog in het kasteel aanwezig toen het pand dienst deed als nonnenklooster.

De kamers van Duin & Kruidberg

Kasteelhotel Landgoed Duin & Kruidberg is een relatief klein hotel met slechts 75 kamers. Hierdoor voelt het hotel niet zo massaal aan als andere hotels, maar juist romantisch en intiem. Aan de andere kant is het hotel wel weer groot genoeg om toch enigszins anoniem te verblijven.

Dit doet u in één van de verschillende kamers in dit landgoedhotel. De Klassieke kamers zijn de standaard kamers en het meest voordelig. Hoe ruimer en luxer de kamer is die u kiest, hoe hoger de prijs per overnachting natuurlijk is. Zo zijn er in de hogere prijsklasse een Junior Suite, een Deluxe kamer en een Senior Suite beschikbaar.

Alle kamers zijn overigens voorzien van een ligbad, een koffiemachine en natuurlijk is er gratis wifi aanwezig en parkeren doet u overigens ook kosteloos op het terrein.

Culinair genieten met een Michelinster

Hoewel Haarlem op slechts twee kilometer loop- of fietsafstand ligt en u daar lekker op een terrasje kunt genieten van een hapje en een drankje, is het ook leuk om gewoon bij het kasteelhotel te blijven.

In het eigen Restaurant De Vrienden van Jacob kunt u ook genieten van culinaire hoogstandjes van Michelinster kwaliteit. Hier wordt dagelijkse gekookt met kruiden van de dag en producten van het seizoen.

In de zomer zit u lekker buiten op verhoogde terras van Kasteelhotel Landgoed Duin & Kruidberg met uitzicht op de Engelse tuin, in de winter als het kouder is, neemt binnen plaats bij de open haard.

In de buurt van Landgoed Duin & Kruidberg

Een knusse wandeling, fietstocht, rondje golf, een rit op een paard en nog veel meer leuke activiteiten staan voor u klaar in Recreatiegebied Spaarnwoude wat op nog geen tien minuten van het kasteel af ligt.

Geniet u liever van de natuur en rust van de omgeving van het landgoed, dan is Nationaal Park Zuid Kennemerland een echte aanrader voor u om te bezoeken.

Aangezien Landgoed Duin & Kruidberg nabij de kust ligt kunt u ook een heerlijke strandwandeling maken op het strand van Zandvoort en/of Bloemendaal, of een dagje shoppen in Haarlem.

Een exclusief verblijf op landgoed Duin & Kruidberg biedt u deze bijzondere overnachting waar u heerlijk tot rust kunt komen in de luxe kamers of in het, in 2018 geopende, wellness center.

Reserveer nu Landgoed Duin & Kruidberg