Overnachten in de natuur onder de rook van Nijmegen

Net buiten de drukte van de oudste stad van Nederland, Nijmegen, ligt in het groene heuvelgebied van Berg en Dal dit Fletcher Hotel Val Monte.

Dit goedkope maar toch luxe hotel ligt midden in de bossen en direct aan de iconische Zevenheuvelenweg. En dit alles op nog geen vijf kilometer van Nijmegen en van de Duitse grens. Op deze manier kunt u twee vakantie(landen) combineren voor de prijs van één.

Val Monte Hotel in Berg en Dal

Mocht u even helemaal tot rust willen komen, dan is Fletcher Parkhotel Val Monte de ideale uitvalsbasis net buiten Nijmegen. De wellnessfaciliteiten van het hotel zorgen voor een heerlijk en ontspannen verblijf.

In Restaurant Panorama kunt u plaatsnemen voor een heerlijk diner. De verschillende gerechten worden met passie door de keukenbrigade bereid. Bij mooi weer kunt u heerlijk vertoeven op het terras waar u prachtig uitzicht heeft over de Ooijpolders.

Parkeren doet u overigens bij dit Fletcher hotel voor deur en is kosteloos. Daarnaast is er vanzelfsprekend gratis wifi aanwezig.

Hotel tijdens de Vierdaagse van Nijmegen

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse zit u hier natuurlijk eerste rang, al gebied de eerlijkheid te zeggen dat het hotel altijd heel snel volgeboekt is tijdens dit evenement. De derde dag van de Vierdaagse is bekend en berucht.

Tijdens deze ‘Dag van Groesbeek’, is het traditioneel bijltjesdag onder de wandelaars, met name omdat vrijwel direct na de start buiten Nijmegen wordt aangevangen bij de Zevenheuvelenweg.

Dit is direct een kuitenbijter, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat als u deze weg heeft overleefd u bijna gegarandeerd de Vierdaagse uitloopt. Als u de Zevenheuvelenweg heeft gehad, dan is het ergste van de Vierdaagse achter de rug.

De prachtige natuur van Berg en Dal

Ook buiten het grootste wandelevenement ter wereld is er voldoende te beleven in Berg en Dal. Wandelen en fietsen in de natuur is wel de hoofdactiviteit als u hier komt. Dit kunt u doen met uw eigen fiets, maar u kunt vanzelfsprekend ook fietsen of e-bikes huren bij het hotel.

Breng een bezoek aan het indrukwekkende Canadese Oorlogskerkhof in Groesbeek waar honderden soldaten hun laatste rustplaats hebben gevonden na de Tweede Wereldoorlog.

Net ten Zuiden van Groesbeek vindt u diverse wijnboerderijen, waaronder het bekende wijnhuis Colonjes. Samen met Zuid-Limburg, staan de heuvels rondom Groesbeek, bekend als de beste wijngebieden van Nederland.

Sla een balletje op de golfbaan ‘Het Rijk van Nijmegen’ of ga zweefvliegtuigen spotten bij de Nijmeegse Aeroclub aan de Groesbeeksweg en neem een lekker kopje koffie of biertje op het terras van Restaurant Zweef-Inn.

Nog iets verder naar het Zuiden kunt u de Maas volgen richting Limburg, gaat u richting het Noorden dan kunt u de Waal volgen richting Duitsland.

Een dagje Nijmegen

Als behoefte heeft aan meer reuring dan duikt u het gezellige centrum in van Nijmegen. Flaneer langs de Waalkade of wandel door het Kronenburgpark.

Shoppen doet u in de binnenstad en een gokje waagt u bij het casino van Nijmegen. Pak een terrasje in de schaduw van de Stevenskerk of doe cultureel in Museum Valkhof.

Probeer ook te letten op de concertagenda van het Goffertpark, want naast de grote concertzalen in Amsterdam en Rotterdam is ook het Goffertpark een populaire locatie voor internationale artiesten om op te treden. Grote bands als Coldplay en Muse hebben hier (vooral in de zomer) prachtige concerten gegeven!

Breng in de zomer een ontspannen bezoek aan het opgespoten stadsstrand van Nijmegen aan de overkant van de Waal, bij het plaatsje Lent. Doordat Rijkswaterstaat hier een extra geul heeft gecreëerd in de Waal, om de rivier in de regentijd meer ruimte te geven, is hier een kunstmatig eiland ontstaan met dus een prachtig strand mét uitzicht op Nijmegen.

Reserveer nu Hotel Val Monte

Fletcher Parkhotel Val Monte in Berg en Dal

Nederland

Berg en Dal

Gelderland

Thema

Locatie

Oude Holleweg 5, 6572 AA Berg en Dal, Nederland
Reserveer nu Hotel Val Monte