Origineel overnachten in een vakantiehuisje in Drenthe

Al in de 16e eeuw staan er tientallen booën in de mooie natuur van Drenthe en Grafschaft Bentheim (Dld.) Een ‘boo’ is een uit eikenhout opgetrokken veehut die je vooral in de streek ‘Saksen’ ziet. Grofweg het gebied tussen Coevorden en Hannover. In deze veehut bleef de herder zelf vaak ook overnachten. Er zijn zo goed als geen ‘booën’ meer over in het gebied.

Alleen de Wilmsboo dus nog en gelukkig voor alle natuurliefhebbers onder ons heeft de Wilmsboo een heerlijk twee- of driepersoons vakantiehuisje. De Boo en het vakantiehuisje staan op een prachtige cultuur-historische locatie in Drenthe, in het stroomdal van het Schoonebeekerdiep, op een steenworp afstand van de Duitse grens.

Slapen in comfortabel en rustig vakantiehuisje in Drenthe

Heel vroeger was de boo een stal voor zo’n vijftig ossen met een keukentje voor de booheer en een hooischuur. Jazeker, dat was primitief. Maar maak je geen zorgen, want de boo en de hooischuur zijn volledig herbouwd. De mooie dingen zijn bewaard gebleven, tegelijkertijd is er alle moderne comfort.

Zo heeft het vakantiehuisje een woonkamer met open keuken, een riante badkamer, twee slaapkamers, twee toiletten, vloerverwarming, een eigen terras, wifi. Eigenlijk alles dus wat je verder nodig hebt om tot rust te komen en te genieten van de natuur in de zuidoosthoek van Drenthe.

De mooie natuur rondom de Wilmsboo

Reeën, fazanten, hazen, ijsvogels, ganzen, grutto’s, kwikstaartjes, soms een buizerd of een kiekendief… Het vakantiehuisje van de Wilmsboo staat middenin de natuur. Je geniet van een prachtig ruim uitzicht en er zijn volop wandel- en fietsroutes door dit mooie deel van Drenthe.

En omdat de Wilmsboo zo dicht bij de Duitse grens ligt, kan je ook heel snel in Duitsland zijn. Zo krijg je twee vakantielanden voor de prijs van één.

Dat maakt een verblijf in het vakantiehuisje van de Wilmsboo extra leuk, want over de grens zijn bouwstijl, taal, bewegwijzering en eetgewoontes direct anders. Da’s dus een aanrader.

Bijzonder overnachten in de natuur

Vlakbij ligt het Bargerveen. Een groot natuurgebied met bos, heide, grote waterpartijen en een unieke populatie bloemen, vogels, vlinders en libellen. Je kunt daar honderden unieke soorten ‘spotten’.

Maar ook de typische uitgestrekte bossen en heidevelden die je al snel met Drenthe associeert liggen op een klein half uurtje van deze prachtige boo. Dus wil je lekker uitrusten op een unieke plek in Drenthe? Boek dan het vakantiehuisje van de Wilmsboo.

Reserveer hier de Wilmsboo!

De Wilmsboo – Comfortabel en rustig vakantiehuisje in Drenthe

Nederland

Nieuw-Schoonebeek

Drenthe

Thema

Locatie

Europaweg 76, 7766 AL Nieuw-Schoonebeek, Nederland
Reserveer hier de Wilmsboo!