De Oude Zondagschool in de Achterhoek - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

De Oude Zondagschool in de Achterhoek

CategoriesBos, Natuur, Vakantiehuis
Status Open now

Weekendje Achterhoek in een ruim vakantiehuis

In het buurtschap Lintelo nabij het dorp Aalten in de Achterhoek, staat midden op het platteland een monumentaal pand uit 1924, De Oude Zondagschool.

Wat vroeger een schoolgebouw was voor de kinderen uit de omgeving, is uiteindelijk na een verbouwing van twee jaar omstreeks 2014 omgetoverd tot een landelijk en duurzaam vakantiehuis voor maximaal zes personen.

Eigenaren Jeroen en Sandra hebben hun drukke leven in de Randstad achter zich gelaten en willen u ook graag mee laten delen in het gemoedelijke leven van de Achterhoek.

Veel mensen uit Lintelo en Aalten hebben herinneringen aan dit mooie plekje; het is niet ongebruikelijk dat een voorbijganger even stopt voor een praatje en dan verhalen van vroeger komt vertellen. Zoals één van de bezoekers al in de recensies aangaf; “Dit is een vakantiewoning met een ziel!”.

Tot rust komen in uw eigen bos

Direct naast De Oude Zondagschool ligt een eigen bos, vanaf de ontbijttafel kijk u zo naar de eekhoorntjes spelend in het bos. Voor en achter is er ruim zicht over weilanden, op deze plek ervaar je van dichtbij het boerenleven.

Beneden is er nu een sfeervolle woonkamer met comfortabele meubelen en een praktische moderne keuken die van alle gemakken is voorzien.

Op de twee gezellige slaapkamers boven staan vijf bedden van hotelkwaliteit, de bedden kunnen op verzoek als één- of tweepersoonsbed opgesteld worden. Overigens staat in het derde kleine kamertje nog een zesde bed.

Er is wi-fi aanwezig, maar de kunst is juist om dat niet te gebruiken. Neem een goed boek mee, lees die stapels kranten nu eens een keer en geniet van de omgeving.

Duurzaam vakantiehuis in de Achterhoek

De Oude Zondagschool is een duurzame vakantiewoning! Want verwarmd met een warmtepomp, eigen lokale elektriciteit van zonnepanelen, een duurzaam interieur, met een laadpaal, biologische wijn en ecologische schoonmaakmiddelen.

In de winter is het landschap met een beetje geluk prachtig wit en kunt u ver kijken en makkelijke hazen en reeën spotten. In de zomer zijn de bossen dichter begroeid, maar dan geniet u juist van de bomen en bloemen rondom het pand.

Wat is er nu lekkerder dan ‘s ochtends een heerlijke kop koffie pakken en de dauw nog over de weilanden en bossen zien hangen? Of juist ‘s avonds met een wijntje of biertje genieten van de ondergaande zon.

Kilometers wandel- en fietsroutes in de Achterhoek

Achter dit bijzondere en monumentale pand ligt een ruim terras met twee eigen parkeerplaatsen en voldoende ruimte om uw (elektrische) fiets te stallen. U kunt uw eigen fietsen meenemen, maar u kunt vanzelfsprekend ook gewoon fietsen huren.

In dit grensgebied met Duitsland is het namelijk prachtig fietsen langs bossen, glooiende akkers en de vele theetuinen.

Het fietsknooppuntroute van de regio loopt trouwens direct voor de deur langs van De Oude Zondagschool. Over de vele kleine land- en zandweggetjes in de directe omgeving is het eindeloos wandelen.

In dorp Aalten (2 km) zijn maar liefst drie supermarkten en leuke winkels en op de markt van dit dorp zijn en aantal terrasjes en gezellige dorpscafé’s. Voor de echt grote inkopen dient u naar Winterswijk of Bocholt (Duitsland) af te reizen. Met een afstand van slechts 10 kilometer is dit ook goed te doen per fiets.

Reserveer nu de Oude Zondagschool in Aalten