Utrechtse B&B in een werfkelder - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Utrechtse B&B in een werfkelder

Status Closed nowOpens at 08:30:AM today

B&B in het Museumkwartier

Een Werfkelder is een voormalige opslagplaats aan de werf naast een rivier of gracht”. De stad beleven vanuit een werfkelder? Dat kan in Utrecht, waar de werven genomineerd zijn voor de werelderfgoedlijst.

Werfkelder Bed & Breakfast ‘De Witte Leeu’ is ideaal gelegen in een van de meest charmante buurten van Utrecht, het Museumkwartier. En inderdaad; het is leeuw zónder de letter W.

U vindt De Witte Leeu op slechts korte loopafstand van het Centraal Station op Oudegracht te midden van eigenzinnige kleine winkeltjes, leuke café’s en betaalbare restaurants in het volle zicht van de wereldberoemde Dom van Utrecht.

Het Museumkwartier biedt bezoekers de geneugten van een dynamische studentenstad, gecombineerd met de uitstraling van een goed bewaard gebleven middeleeuwse stad en toch het gevoel van een dorp.

Faciliteiten van De Witte Leeu

In De Witte Leeuw staat een tweepersoonsbed en een slaapbank in het zitgedeelte. Voor de kleinsten is een kinderbedje en een kinderstoel aanwezig.

Koken hoeft eigenlijk niet met zoveel goede eetgelegenheden in de directe omgeving, maar er is een kleine kitchenette voor een hapje en een drankje. ‘s Ochtends kunt u dus uw eigen kopje koffie zetten en als u aan Belle van de Broodjeswinkel om de hoek laat weten dat u de volgende ochtend croissantjes wilt, dan hangt ze die aan uw deur.

In de zomer leest u lekker een krantje of een goed boek op uw eigen terras aan het water, in de winter blijft u waarschijnlijk liever binnen en kijkt u TV of Netflixt u via de gratis wifi van De Witte Leeu.

Huisdieren en roken zijn niet toegestaan in deze werfkelder waar het in de winter aangenaam warm is en in de zomer juist heerlijk koel.

Ervaar Utrecht vanaf het water

Maar ook voor Utrechtse normen heeft De Witte Leeu iets bijzonders te bieden. Gelegen aan de oudste gracht van Utrecht, heeft deze Bed en Breakfast een werkelijk uniek uitzicht.

Door die ligging krijgt u een authentieke ervaring van Utrecht. Hier aan deze Middeleeuwse gracht vindt u rust en comfort, zowel binnen als buiten aan het water. Voor de frisse winteravonden staat er een vuurkorf voor u klaar.

Geniet van de bootjes die voorbij komen varen of huur er zelf eentje. Maak een rondje ‘Utrechtse Grachten’ of ga iets verder de stad uit en de Vecht op richting het Noorden. Als alternatief kunt u ook de Kromme Rijn op richting landgoed Amelisweerd in het Zuiden.

Reserveer nu Werfkelder De Witte Leeu