Slapen vlakbij de kust - Hotel Het Oude Raadhuis Castricum - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Slapen vlakbij de kust – Hotel Het Oude Raadhuis Castricum

CategoriesDesign, Hotel, Kust, Romantisch
Status Open now

Origineel overnachten in een oud raadhuis

Midden in het hart van Castricum, aan de Dorpsstraat, staat het voormalige raadhuis van diezelfde stad. De functie van gemeentehuis is inmiddels overgenomen door een ander gebouw, maar het pand zelf staat er nog steeds.

Na een grondige renovatie is dit oude raadhuis, nog compleet met wethouderskamer, omgetoverd tot een kleinschalig en romantisch hotel. Dit alles op slechts twee kilometer van de Noord-Hollandse kust.

Faciliteiten in Hotel Het Oude Raadhuis

Hotel Het Oude Raadhuis bestaat uit slechts 8 kamers en is daardoor dus geschikt voor een romantische overnachting. De kleinschaligheid zorgt ervoor dat het personeel u bij naam kent en u zich er direct thuis voelt. Het pand is ingericht in de stijl van Riviera Maison en vanzelfsprekend is er gratis wifi aanwezig.

Op de begane grond is er een gezamenlijke woonruimte ingericht, waar u samen met de andere gasten in een gemoedelijk sfeer kunt genieten van het ontbijtbuffer. ‘s Avonds schuift u aan in het Grand Café (of de tuin) voor een lekkere borrel.

Op loopafstand van Het Oude Raadhuis vindt u verschillende restaurants, zoals La Trattoria en ‘t Eethuysje. Het NS-station van Castricum ligt op slechts 200 meter lopen.

Wat is er te doen in de buurt van Castricum?

Castricum leent zich prima als uitvalsbasis voor wandel- of fietstochten. Doe bijvoorbeeld een ‘rondje Noord-Hollandse kust’ en hop van strandpaviljoen naar strandpaviljoen. Begin in Wijk aan Zee, dan Castricum aan Zee, en maak het rondje in Noordelijke richting af nar Egmond aan Zee en Bergen aan Zee.

Kaasstad Alkmaar is met de trein én auto in ongeveer 15 minuten te bereiken, net als onze hoofdstad Amsterdam overigens. In Beverwijk (5 km) kunt u de grootse Bazaar van Europa bezoeken, ook wel bekend als de Zwarte Markt.

 

Reserveer hier Hotel Het Oude Raadhuis