Slapen op een nostalgische woonboot aan het Gooimeer - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Slapen op een nostalgische woonboot aan het Gooimeer

CategoriesRomantisch, Woonboot
Status Open now

Slapen op een nostalgische woonboot aan het Gooimeer

In Jachthaven Naarden, onderdeel van Thuishavens, ligt het oudste woon- en atelierschip van Nederland; woonboot De Zwerver. Deze woonboot (of eigenlijk woonark) is in 1900 ontworpen door kunstenaar Wijnand Otto Jan Nieuwenkamp en gebouwd op scheepswerf De Vlijt in Oude Wetering.

In eerste instantie is de boot ontworpen als tentoonstellingsruimte, maar na een restauratie in 2016 is De Zwerver helemaal klaar om gasten te ontvangen voor een romantisch en origineel weekendje weg in eigen land.

Indeling van woonboot De Zwerver

Woonboot De Zwerver beschikt over drie slaapkamers met twee maal een tweepersoonsbed en in de laatste slaapkamer drie maal een eenpersoonsbed. In totaal kunnen er op deze boot dus zeven personen overnachten. Daarnaast zijn er twee douches met drie toiletten aan boord van De Zwerver.

Deze woonark is uiteraard van alle gemakken voorzien zoals een keuken met elektrische kookplaat, koelkast en koffieautomaat, tv én wifi. Maar zoals u op de foto’s kunt zien, zijn de historische en authentieke onderdelen van het originele ontwerp uit 1900, in stand gebleven.

Origineel overnachten in de haven van Naarden

In de jachthaven van Naarden, waar deze woonboot ligt, zijn alle basisfaciliteiten beschikbaar zoals een mini-market, een restaurant en een mooi terras direct aan het water met uitzicht over de haven. Een grote supermarkt ligt op ongeveer 5 kilometer afstand.

Op 10 minuten fietsafstand ligt het historische centrum van het stadje Naarden-Vesting en met 20 minuten bent u in onze hoofdstad Amsterdam. Daarnaast zijn er natuurlijk ook legio mogelijkheden om in en rondom het Gooimeer watersporten uit te oefenen.

Reserveer nu deze woonboot in Naarden