Slapen op B&B schip “Opoe Sientje” aan de Waal in Nijmegen

Status Open now

Bijzondere overnachting op een boot

Midden in het centrum van de oude Romeinse stad Nijmegen, direct onder de Waalbrug, ligt deze bijzondere Bed & Breakfast Opoe Sientje.

De ‘Opoe Sientje’ is een historische klipper uit 1885 die door de eigenaren omgebouwd is tot een romantische en authentieke B&B. Daarnaast huisvest deze klipper een museum en een restaurant/lounge.

Wat Opoe Sientje zo bijzonder maakt, is het interieur met veel authentieke details en de mooie en praktische ligging van het schip. Er is veel mooi werk verricht door de scheepstimmerlui en de klipper is geheel in volle glorie hersteld.

Origineel overnachten in unieke themakamers op Opoe Sientje

De zes kamers op het schip hebben allemaal een eigen thema, variërend van de sfeervolle ‘1001 nacht’ kamer tot de ‘Op ’t water’ kamer in scheepssfeer. Andere kamers zijn de ouderwetse ‘Schipperhut’ of de ‘Juttershut’.  Bovengenoemde kamers zijn geschikt voor maximaal twee personen.

Voorin het schip was altijd de schipperswoning, nu is ‘t Roefje’ ingericht als groot appartement voor maximaal vier personen. Deze ruimte is inclusief keukentje, privé-terras en aparte slaapkamer.

Alle kamers op de ‘Opoe Sientje’ hebben een eigen badkamer met douche of bad. ’t Ruim is de algemene ruimte op het schip, waar bij slecht weer het uitgebreide ontbijt wordt opgediend, bij mooi weer zit u lekker buiten op het dek van het schip.

Vanzelfsprekend is er op dit gerenoveerde schip ook gewoon gratis wifi aanwezig, parkeren kan voor de deur, maar kost ongeveer € 2,50 per. Tussen 21:00 uur en 09:00 uur is parkeren overigens wél gratis.

Bijzondere locatie met stadscentrum en natuur dichtbij

In Nijmegen, de oudste stad van Nederland, is verrassend veel te doen op cultureel en culinair gebied. Bovendien ligt de Museumhaven, waar de klipper ligt, heel dicht bij de natuur, je wandelt zo vanaf Opoe Sientje het rivierennatuurgebied de Ooijpolder in of het Valkhofpark.

Loopt u de stad in, dan volgt u simpelweg de bekende Waalkade af en binnen letterlijk twee minuten bent u al in het centrum.

B&B Opoe Sientje heeft uitzicht op de voorbij varende schepen op de Waal, het Valkhofpark en de historische Waalbrug, aan de overkant van de Waal vindt u ‘Veur-Lent’; hét stadsstrand van Nijmegen. Hier kunt u in de zomer lekker zwemmen, zonnebaden of barbecueën.

Met een kwartiertje lopen bent u op het Centraal Station, waar ook bussen vertrekken naar luchthaven Weeze. Op deze luchthaven heeft lowcost carrier Ryanair een grote basis, dus u bent snel op één van hun bestemmingen.

Reserveer nu B&B Schip Opoe Sientje