Origineel overnachten in een cel

Gelukkig weet de doorsnee Nederlander niet direct hoe en cel van een gevangenis er aan de binnenkant uit ziet en waarschijnlijk wil men dat ook graag zo houden.

Maar er is een manier om geheel vrijwillig te overnachting in een cel van een voormalig gevangenis. Midden in het centrum van Almelo staat namelijk Hotel Huis van Bewaring. Dit pand dateert uit 1928 en staat naast de rechtbank, zodat gevangen makkelijk hun rechtszaak konden bijwonen.

Uiteraard waren het gebouw en de verblijven voor de gevangenen vroeger uiterst sober, maar na de sluiting van de gevangenis in 1995 is het pand grondig gerenoveerd en waant u zich de enorme luxe van dit exclusieve hotel.

Sinds 2004 kunt u in Almelo genieten van dus wel een heel bijzondere overnachting of weekendje weg.

Faciliteiten van het Huis van Bewaring in Almelo

De entree is indrukwekkend, direct vanuit de receptie loopt het centrale gedeelte van de gevangenis in en ziet u direct de cellen.

In de voormalige eetzaal waar gedetineerden op uur en tijd hun maaltijden kregen, kunt u nu in luxe genieten van culinaire hoogstandjes van de chef van het restaurant.

In Hotel Huis van Bewaring zijn 11 ‘echte’ cellen waarin u nu in luxe kunt overnachten. Deze cellen zijn wel groter dan vroeger, want elke huidige ‘celkamer’ is minstens dubbel zo groot als de oude cellen. Soms zijn de kamers zelfs samengevoegd uit drie ‘oude’ cellen. U hoeft dus niet te vrezen voor claustrofobische situaties. Elke kamer heeft vanzelfsprekend eigen sanitaire voorzieningen.

Daarnaast zijn er nog 12 grotere en luxere kamers, dit zijn de vertrekken waar vroeger de cipiers en directie verbleven. Vanzelfsprekend zijn deze kamers wel duurder dan de ‘gewone’ celkamers.

En hoewel u in de gevangenis zit, heeft u altijd toegang tot vrijheid want u kunt uw eigen kamers afsluiten en openen. Verder heeft u in tegenstelling tot de vorige ‘bewoners’ van het Huis van Bewaring in Almelo gewoon toegang tot de gratis wifi welke in het hele pand aanwezig is.

De omgeving van Almelo

Hotel Huis van Bewaring is zo luxe dat u eigenlijk helemaal niet het pand uit hoeft, maar de stad Almelo is eigenlijk veel te leuk om niet te bezoeken.

Toegegeven; Almelo is geen wereldstad als Amsterdam of zo bourgondisch als Maastricht maar in de stad en omgeving is genoeg te beleven. Dit alles op loopafstand van het NS-station en het centrum, met onder meer het Van der Valk theater, bioscoop en gezellige restaurants en cafeetjes.

Op tien kilometer ligt het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug en verder leent de streek zich natuurlijk voor lange wandel- en fietstochten. Gewone fietsen en e-bikes zijn natuurlijk gewoon te huur bij het hotel.

Hier in het Oosten van het land vindt u ook de grens met Duitsland, waardoor het stadje Bad Bentheim binnen een half uurtje te bereiken is. Dit historische stadje heeft een prachtig kasteel dat u kunt bezoeken en hierdoor heeft u twee vakantielanden voor de prijs van één.

Reserveer nu het Huis van Bewaring

Slapen in voormalig gevangenis Hotel Huis van Bewaring in Almelo

Nederland

Overijssel

Almelo

Thema

Locatie

Marktstraat 7, 7607 HC Almelo, Nederland
Reserveer nu het Huis van Bewaring

Meer Accommodaties

Toon alle Accommodaties

Slapen in een molen in Arkel

Nederland, Arkel, Zuid-Holland

Slapen in een punthuisje in Zeeland

Nederland, Zeeland, Sint Maartensdijk

Slapen op het water in een ecovlot

Nederland, Noord-Brabant, Steenbergen

Strandhuisje in de duinen van Zandvoort

Nederland, Noord-Holland, Zandvoort