Luxe vakantie-appartement aan zee

Midden in het artistieke kustdorp Bergen, kunt u origineel overnachten in deze monumentale villa. Het vakantieappartement van de “Tuinpracht” is een ruime accommodatie voor geschikt voor maximaal vier personen.

De monumentale villa bewijst dat Bergen al heel lang gastvrij is: al in 1901 was in dit bijzondere pand een pension gevestigd, waarmee het tevens het eerste pension ooit in dit kustdorp was.

Gezien de locatie van dit pand is dat ook niet zo gek; want centraal gelegen in het dorp, maar ook op letterlijk loop- en fietsafstand van de duinen en de kust.

Naast appartement “Tuinpracht”, bevinden zich nog twee appartementen in deze villa; ‘t Torentje en ‘t Vijvertje.

Faciliteiten van appartement Tuinpracht in Bergen

Vanuit de slaapkamer loopt u rechtstreeks de prachtige tuin in, vandaar ook de naam “Tuinpracht”. Het vakantieappartement heeft een aparte slaapkamer en een slaapbank in de woonkamer. In combinatie met de andere appartementen kunt u natuurlijk met meerdere families samen op vakantie en toch genieten van uw eigen privacy.

Tuinpracht is compleet en comfortabel ingericht; in de woonkamer heeft u de beschikking over een zithoek met tv/dvd speler en een comfortabele eethoek.

Dit ruime appartement heeft op de begane grond een open keuken, net als de slaapkamer en de badkamer met ligbad, alles is hier dus gelijkvloers.

Het Bergerbos als achtertuin

Het grootste bos van het Kennemerland, het Bergerbos, ligt op loopafstand van uw vakantieappartement. Dit sprookjesachtige bos bestaat uit dennenbos en eikenbos, maar u treft er ook heide en een zandverstuiving aan.

Tijdens het broedseizoen moeten honden hier aangelijnd lopen, buiten het broedseizoen mag u uw hond (bijna overal) los laten lopen.

Eveneens op loopafstand van deze vakantievilla zijn de duinen, het strand en de zee, die garant staan voor urenlange wandelmogelijkheden.

Kunst en natuur in Bergen

Dat Bergen een rijke historie heeft is onder andere te zien aan de Ruïnekerk uit het begin van de 15e eeuw. Tijdens het beleg van Alkmaar in 1574 werd de kerk gedeeltelijk verwoest door de Geuzen. Deze kerk is tussen 1955 en 1960 grondig gerestaureerd en vormt het decor voor de wekelijkse zaterdagmarkt.

In het gezellige centrum zwerft u langs kunstgaleries, karakteristieke panden, exclusieve winkels en gastvrije restaurants. Het centrum van Bergen is lopend te bereiken vanaf uw vakantiewoning.

Eveneens te voet bereikbaar zijn de duinen en de bossen. De afwisselende natuur met bossen, zandverstuiving, heide, duinen en het strand biedt  u eindeloos veel mogelijkheden voor prachtige wandel- en fietstochten.

Lopend naar het gezellige centrum van Bergen, op de fiets naar het prachtige strand van Bergen aan Zee of gewoon genieten in de ruime tuin van dit historische pand.

Reserveer nu Villa Tuinpracht in Bergen

Slapen in monumentale villa Tuinpracht in Bergen aan Zee

Nederland

Bergen aan Zee

Noord-Holland

Thema

Locatie

Bergen aan Zee, Nederland
Reserveer nu Villa Tuinpracht in Bergen