Slapen in Hotel Klooster Elsendael te Boxmeer - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Slapen in Hotel Klooster Elsendael te Boxmeer

CategoriesHotel, Klooster, Luxe, Romantisch
Status Open now

Uitrusten in dit Brabantse klooster

Op de grens van Brabant en Limburg ligt in het plaatsje Boxmeer, Hotel Klooster Elsendael. Dit hotel was tot 1975 een klooster en is daarna omgebouwd tot een luxe hotel. U bent natuurlijk van harte welkom om te genieten van de authenticiteit van het klooster. Ervaar de serene rust in de kloostertuinen die zich binnen de muren van het klooster bevinden.

De geschiedenis van Kloostel Elsendael

Klooster Elsendael werd tussen 1653 en 1709 gebouwd en de geschiedenis als klooster start in 1672 met de komst van Karmelietessen uit het Belgische Vilvoorde. De Orde van Karmelietessen heeft hier tot 1975 onderdak gehad.

De eeuwenoude geschiedenis is zorgvuldig bewaard gebleven, wat u bijvoorbeeld kunt zien aan de kapel. Deze kapel is omstreeks het jaar 1700 gebouwd, vervolgens is in 1750 het barokke altaar geplaatst wat nu nog steeds dienst doet.

In de kapel bevinden zich ook prachtige schilderijen, zoals bijvoorbeeld het schilderij van Theresia van Avila, knielend voor de gekruisigde Christus. Daarnaast zijn er ook nog de originele glas-in-lood ramen waarop Magdalena de Pazzi (De patrones van de Karmelietessen) en Dominicus afgebeeld staan, wat dan weer de stichter van de Dominicaner Orde is.

Faciliteiten van Klooster Hotel Elsendael

De 19 kamers van Klooster Hotel Elsendael zijn volledig gerenoveerd om de hotelgast van alle gemakken te voorzien. Alle kamers zijn voorzien van vaste internetaansluitingen en gratis wifi, douche, toilet, telefoon en digitale televisie.

In de kamers heerst dezelfde sfeer als het slotklooster ademt, robuuste geschiedenis in een fris modern jasje. Dat begint al bij de kamerdeuren waarop de namen van de zusters prijken die ooit in het klooster verbleven.

De oude ontvangsthal is omgetoverd tot lounge/café in de vorm van Café De Engel, waar u een krantje kunt lezen onder het genot van een eigen gebrouwen kloosterbier genaamd “Maagdendrank”.

In Hotel Klooster Elsendael is ook restaurant Restaurant 1733 in gevestigd. Hier geniet u van een exclusief diner waarbij u kunt kiezen uit een drie- tot negengangen menu of het Karmelietessenmenu, met uiteraard een bijpassend wijnarrangement.

Boxmeer en de omgeving van Klooster Hotel Elsendael

Het centrum van Boxmeer heeft een leuk centrum met winkels en gezellige terrassen. Boxmeer is gelegen in Het Land van Cuijk, een streek waar Brabantse gastvrijheid, het Bourgondische leven en Limburgse gemoedelijkheid samenkomen.

In deze omgeving, langs de Maas, kunt u heerlijk wandelen en fietsen. Bewandel een deel van het Pieterpad en in het Nationaal Park De Maasduinen vindt u de langste rivierduinengordel van Nederland. De diverse paden en routes laten u kennismaken met de duinen van de Maas.

Met een kwartiertje bent u in Eindhoven of Nijmegen en omdat Boxmeer zo dicht bij de Duitse grens ligt is een bezoek aan onze Oosterburen ook nog een leuke suggestie.

Reserveer nu Klooster Hotel Elsendael