Slapen in Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe in Deurne - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Slapen in Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe in Deurne

CategoriesHotel, Klooster, Romantisch
Status Open now

Origineel overnachten in een Brabants klooster

Ongeveer net op de grens tussen de bourgondische provincies Brabant en Limburg ligt het dorpje Deurne.

Net zoals zo ongeveer elk gehucht in het Zuiden, heeft ook Deurne op z’n minst een kerk. Het buurdorp van heet Sint Jozefparochie, om maar een voorbeeld te geven.

Maar in Deurne is het iets anders, daar staat namelijk ook nog een oud klooster dat vroeger dienst deed als priesteropleiding.

De geschiedenis van het pand gaat terug to de jaren ’50, later in 2014 is het nog een tijdje een asielzoekerscentrum geweest waarna Fletcher haar intrek heeft genomen in het compleet gerenoveerde kloosterhotel.

Bijzondere overnachting vlakbij Eindhoven

4-sterrenhotel Willibrordhaeghe is gelegen in een rustige omgeving die rijk is aan die kenmerkende Brabantse natuur met natuurpark De Peel om de hoek. Eigenlijk hoeft u het terrein met tuin van 15 hectare niet af, want er is ruimte genoeg.

Voor wat meer vertier en drukte in de stad moet u in Eindhoven zijn, met de auto nog geen 10 minuten rijden, met de trein iets langer. Op minder dan vijf minuten lopen ligt het NS-station van Deurne waarmee u binnen twee haltes in de lichtstad bent. Parkeren bij het hotel is trouwens gratis.

Vanuit Deurne is het overigens maar 20 minuten rijden naar de Outlet van Roermond en 30 minuten naar de Outlet van Maasmechelen.

Faciliteiten van Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe

Dit Fletcher hotel bestaat uit 99 kamers die allen voorzien van een badkamer met douche, telefoon, LED tv en gratis Wi-Fi. Er is getracht om het gebouw zoveel mogelijk in originele staat te behouden zodat de sfeer van het klooster zoveel mogelijk tot uiting komt. En speciaal voor de kunstliefhebbers: in het hotel worden verschillende exposities gehouden met vele kunstwerken.

Bourgondische gezelligheid in Brabant

Als u dan toch in het Zuiden bent; laat u dan onderdompelen in bourgondische gezelligheid. Wandel Deurne in en ga lekker op een terrasje zitten met een abdijbiertje en maak een praatje met Brabanders. Voor wie liever bij het hotel blijft; ook in Bar Bistro DuCo is het goed toeven voor een hapje en een drankje.

Vanwege het historische karakter is het hotel door de gemeente aangemerkt als officiële trouwlocatie, dus wie weet heeft u in het weekend geluk en ziet u twee tortelduifjes in het huwelijk treden tijdens uw vakantie!

 

Reserveer nu Kloosterhotel Willibrordhaeghe