Slapen in een herberg uit grootmoeders tijd

Status Closed nowOpens at 08:30:AM today

De Herberg van Oom Lammert en Tante Klaasje in Workum

Waan uzelf in grootmoeders tijd en geniet van een wel heel bijzondere overnachting in een bedstee in de Herberg van Oom Lammert en Tante Klaasje in het Friese Workum.

Beleef hoe de wereld was voor tijd van interactieve tv, iPads, mobiele telefoons en wifi.

De herberg is gesitueerd aan de Merk, het stadsplein van Workum en bevindt zich op enkele minuten van de jachthaven en het IJsselmeer.

De perfecte locatie voor uw verblijf in dit Friese dorpje, of u nu te voet bent, met de fiets, met de auto of zelfs per boot.

Origineel overnachten in Friesland

Daarnaast is er in de Herberg het restaurant “de Wijnberg” waar u kunt genieten van een diner in een huiselijke sfeer. De gerechten worden allemaal van dagverse producten gemaakt. De keuken is Frans georiënteerd en er worden veel regionale producten verwerkt.

Naast de gewone standaard overnachtingen, kunt u ook twee verschillende arrangementen kiezen; het ‘Halfpension’-arrangement en het 2-daags Culinair Genieten-arrangement. Parkeren kan gratis voor de deur en het NS-station van Workum ligt op slechts tien minuten lopen. Met bovenstaande arrangementen ontvangt u trouwens ook een gratis OV-kaart voor uw verblijf in Workum.

Slapen in een bedstee

In de Herberg van Oom Lammert en Tante Klaasje waant u zich een eeuw terug in de tijd. Uiteraard zijn de voorzieningen luxer dan 100 jaar geleden; u hoeft dus niet meer in de bedstee op stroo te slapen of een poepdoos als toilet te gebruiken.

Tegenwoordig heeft elk van de zes kamers zijn eigen unieke inrichting, maar allen zijn voorzien van een bedstee, douche en toilet. De kamers zien er simpel uit, maar zijn absoluut schoon.

Het is echt even anders dan de standaard kamers in de grote en bekende hotels. Met één stap vooruit gaat u dus 100 jaar terug in de tijd. En hoewel de faciliteiten een basis-karakter hebben is er vanzelfsprekend wél gratis wifi aanwezig. Zo kunt u wél slapen in een bedstee van 100 jaar oud, maar toch verbonden blijven met de huidige maatschappij.

De geschiedenis van deze herberg in Workum

De Herberg van Oom Lammert en Tante Klaasje in Workum kent een mooie geschiedenis. Jaren geleden vond men tijdens verbouwingswerkzaamheden aan het restaurant De Wijnberg, op dezelfde plek als het huidige etablissement, een oude sok.

Hierin stond een opdracht aan de vinder geschreven, een soort van testament. De ‘opdrachtgevers’ waren de vroegere uitbaters van het restaurant De Wijnberg, Oom Lammert en tante Klaasje.

Het testament luidde;  “Aan de finder fan desen sock : van ducaten en silverlingen in desen sock, verdient met bloed, sweet ende tranen, sal men bouwen een beddesteeënhock voor vermoeide Marskramers en hun damen.”

In de geest van Lammert en Klaasje geven de huidige uitbaters van de herberg (en het restaurant) gestalte aan de wens van deze mensen, zoals u zelf kunt zien doen zij dit met veel elan en enthousiasme!

Reserveer nu deze herberg in Workum