Slapen in Belgische bierbrouwerij Het Anker in Mechelen - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Slapen in Belgische bierbrouwerij Het Anker in Mechelen

CategoriesHotel, Luxe, Romantisch, Stad
LocationsBelgië, Mechelen
Status Closed nowOpens at 08:30:AM today

Origineel overnachten in Belgische bierbrouwerij Het Anker in Mechelen

Voor wie een weekendje naar België gaat, komt al snel uit bij de bekende steden als Antwerpen, Gent, Brugge, Leuven en misschien zelfs wel Brussel. Al blijft de Belgisch hoofdstad een grauwe grijze stad natuurlijk.

Veel mensen weten echter niet dat Mechelen, precies in het midden gelegen tussen Antwerpen en Brussel, nog een onontdekte parel is voor een stedentripje of weekendje weg.

Deze gezellige bourgondische stad ligt op nog geen uurtje rijden van Breda en is kleiner en overzichtelijker dan Antwerpen, maar ook veel minder druk. Hier zal u geen Nederlandse groepen zien die een vrijgezellenweekend vieren.

Nee, Mechelen is gezellig, gemoedelijk en vooral; rustig aan!

Ideaal voor een romantisch weekend of mannenweekend

Aan de rand van de stadshart staat een heel bijzonder hotel; Brouwerij Het Anker! In deze brouwerij kunt u lekker biertjes proeven, maar u kunt er ook blijven slapen in één van de 22 kamers.

Voor stelletjes zijn er kamers met tweepersoonsbedden, voor diegene die op mannenweekend gaan; er zijn ook kamers met gescheiden bedden.

Brouwerij Het Anker bevindt zich in een 15e-eeuws pand en op slechts 10 minuten lopen van de Grote Markt en een kwartiertje vanaf het station van Mechelen.

In Brouwerij Het Anker kunt u rondleidingen krijgen en leren hoe het eigen bier, De Maneblusser, wordt gebrouwen. Zo’n rondleiding maakt natuurlijk dorstig en daarom kunt u daarna in de bar/restaurant van Brouwerij Het Anker deze Mechelse stadsbiertjes proeven.

De Mechelaars worden in België de Maneblussers genoemd. Deze naam verwijst naar de legende van een dronkaard die de maan achter de Sint-Romboutstoren zag ‘schijnen’ en dacht dat die brandde.

Faciliteiten van Hotel Brouwerij Het Anker

Zoals gezegd zijn er slechts 22 kamers, hierdoor voelt Hotel Brouwerij Het Anker heel gemoedelijk en gezellig.

Alle kamers hebben koffie- en theefaciliteiten, een flatscreen tv en badkamer. Parkeren kan voor slechts € 5 per dag, maar wifi is gratis beschikbaar.

Het hotel heeft ook een gezellig zonneterras waar u in de zomer lekker kunt genieten van de zon, in de winter verblijft u in de bar/brasserie.

Bij aankomst in het hotel kunt u trouwens ook diverse arrangementen reserveren, zoals ‘Bourgondisch Mechelen’ of ‘Op stap als een Maneblusser’.

Reserveer nu Hotel Brouwerij Het Anker