Schattig rieten vakantie huisje in Bergen aan Zee

In de tuin van Villa ’t Anker in Bergen (Noord Holland) staat een, eveneens onder architectuur van de Amsterdamse school gebouwd, gastenverblijf ‘t Roefje. Dit schattige kleine rieten huisje is geschikt voor maximaal twee personen en biedt volop rust en privacy. Vakantiehuisje ’t Roefje heeft een prima ligging in Park Meerwijk op loopafstand van het dorp van Bergen aan Zee, de bossen, de duinen en de zee.

Vakantiehuis aan de kust in Bergen

In 1915 kocht de toenmalige tegelhandelaar Arnold Heijstee een stuk grond in Bergen met de bedoeling er een villapark te bouwen. De architect J.F. Staal kreeg de opdracht om villawijk Park Meerkwijk te ontwerpen met als enige voorwaarde dat in de villa’s ruimschoots gebruik gemaakt moest worden van de tegels van de firma Heijstee.

Dat de opkomende stijl van de Amsterdamse School werd geïnspireerd door de scheepsbouw is ruimschoots terug te vinden in deze villawijk. Bij Villa ‘t Anker werd een schipvormig tuinhuisje gebouwd. Dit tuinhuisje, nu ingericht als gastenverblijf ‘t Roefje, herinnert eraan dat Bergen in die tijd, vooral door kunstenaars, als zomerverblijfplaats werd gekozen.

Villa ‘t Anker met tuinhuisje, beiden gebouwd in 1918, zijn inmiddels aangemerkt als Rijksmonument. Vakantiehuis ’t Roefje in Bergen aan Zee, een naam die staat voor het woongedeelte op een schip, is dus een uniek historisch gastenverblijf in een prachtige wijk met een bijzonder verhaal.

Kunstenaarsdorp Bergen aan Zee

De groene omgeving, brede lanen en mooi lichtinval inspireren al meer dan een eeuw de vele kunstenaars van de Bergense School. Kunstenaarsdorp Bergen staat dan ook volop in het teken van de kunst. In de zomer zijn er artistieke markten en in oktober is er de kunst tiendaagse. Kunstliefhebbers kunnen overigens ook de rest van het jaar genieten van het Museum Kranenburgh en de vele galerieën.

De afwisselende omgeving van Bergen is uitstekend geschikt voor prachtige fietstochten en bijzondere duinwandelingen. In de omgeving van Bergen zijn uitstekende stranden met gezellige paviljoenen. Lekker uitwaaien op het strand en daarna heerlijk uitrusten met uitkijk over de zee.

Inrichting van vakantiehuisje ’t Roefje

Vakantiehuis ’t Roefje in Bergen is rustig gelegen aan een lommerrijke laan, op loopafstand van het centrum en op fietsafstand van de duinen, het strand en de zee. Het huisje, met een eigen ingang, heeft een gezellige woonkamer en een complete, open keuken, een badkamer met  een ligbad en een separaat toilet. In een nis achter de keuken staat een tweepersoonsbed.

Verder is vakantiehuis ’t Roefje is van alle gemakken voorzien zoals TV, DVD en Wi-Fi.

Buiten in de heerlijke tuin heeft u de beschikking over een terras met tuinmeubelen. Mensen die van rust, natuur en cultuur houden hebben hier echt alles binnen handbereik.

Reserveer nu Villa 't Anker

Slaap in dit bijzonder knusse huisje in Bergen

Nederland

Bergen aan Zee

Noord-Holland

Thema

Locatie

Bergen aan Zee, Nederland
Reserveer nu Villa 't Anker