Romantisch huisje met prachtig uitzicht!

Status Closed nowOpens at 09:30:AM today

Altijd al willen slapen in een monumentaal pandje met een rijke historie?

Wilt u overnachten in het “Zakkendragershuisje” (anno 1647) in historisch Dordrecht? Dat is nu mogelijk! Een unieke ervaring in een romantisch monumentaal pand, direct gelegen aan het Maartensgat, de Leuvehaven en de Oude Maas, met uitzicht op de Grote Kerk van Dordrecht.

Het Zakkendragershuisje in Dordrecht

Het “Zakkendragershuisje” is in 1647 gebouwd. Tot 1950 was dit het gildehuisje van de Mazelaars ofwel de zakkendragers, een oeroud gilde. Na het luiden van de bel (hangt nog steeds op de voorgevel!) moesten de sjouwers dobbelen om het werk te verdelen. Met kleine schepen werden de zeeschepen die op de Maas voor anker waren gegaan, vervolgens gelost (koren en turf).

Overigens bestond er al rond 1350 een ‘gilde der Mase’. De bloeitijd van het gilde was echter in de zeventiende en achttiende eeuw, toen de graanhandel floreerde. Het gilde telde destijds 220 mazelaars.

Het Zakkendragershuisje ligt vlakbij het zogenaamde Zakkendragersstraatje (steegje) en de Mazelaarsbrug.
Vanwege haar algemeen belang van kunsthistorische waarde is het eeuwenoude pand aangewezen tot rijksmonument.

Ervaar de sfeer van vroeger met moderne luxe

Het pand is met behoud van originele details gerestaureerd en gemoderniseerd:
het oude balkenplafond, de open haard, mooie raampartijen en zitjes vormen een comfortabel geheel met de nieuwe keuken in ambachtelijke stijl, moderne complete badkamer, toilet en romantische slaapkamer op de eerste verdieping.

Simpelweg genieten van de bijzondere sfeer van het pand, met de gratis WiFi hoeft u niet eens de deur uit…. Diverse winkels, restaurants en musea bevinden zich op loopafstand, ook de halte van de Waterbus naar Rotterdam is dichtbij. Ontbijten kunt u om de hoek, diverse soorten vers gebakken brood en sapjes worden met liefde voor u bereid.

Is er veel te beleven in Dordrecht?

Er is meer dan genoeg te doen in Dordrecht, de oudste stad van Zuid-Holland. Wat dacht u van een fietstocht in het centrum, een wandeltocht, varen rondom Dordrecht of richting de Biesbosch? Bezoek een van de vele musea of ga lekker shoppen. In het Zakkendragershuisje ligt een informatiebrochure met tips voor de gasten klaar!

Uitleg reserveren van het Zakkendragershuisje

Helaas is er geen eigen website van deze accommodatie en is het Zakkendragershuisje ook niet te vinden op de grote bekende hotel sites. Via AirBnB is deze accommodatie wél te reserveren, en reserveert u via ons, dan ontvangt u ook nog eens € 30 korting!

  1. Registreer uzelf geheel gratis en zonder verplichtingen via deze link op AirBnB en ontvang direct € 30 krediet.
  2. Reserveer vervolgens via deze link het Zakkendragershuisje. U kunt ook direct reserveren, maar dan loopt u dus de bovenstaande € 30 korting mis.

Reserveer nu met € 30 korting!