Overnacht in oude kerk Fletcher Hotel Gilde in Deventer - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Overnacht in oude kerk Fletcher Hotel Gilde in Deventer

CategoriesHotel, Klooster, Romantisch, Stad
Status Closed nowOpens at 09:30:AM tomorrow

Modern hotel in voormalige kerk

Heeft u ooit weleens overnacht in een kerk of klooster? Fletcher Hotel Gilde in Deventer is dan een de perfecte locatie voor een historisch weekendje weg.

Het monumentale pand fungeerde vanaf 1751 als Rooms-Katholieke Pastorie. Daarna, in 1856, diende het hotel als naaischool om vervolgens, vanaf 1897, de functie van ziekenhuis te vervullen. Daarna heeft het pand nog gediend als bejaardenhuis en opvangtehuis.

Tegenwoordig dient het mooiste pand van Hanzestad Deventer als hotel. Het unieke van dit hotel is dat de historie bewaard is gebleven in het hotel. De antieke glas in lood ramen, de prachtige trappen met galerieën en de uitstraling van toen. Alles is bewaard gebleven!

Fletcher Hotel Gilde in Deventer

Het 3-sterren hotel heeft een rijke historie en ligt slechts op 500 meter van het centrum van Deventer. Het hotel bestaat uit slechts 37 hotelkamers. Dit maakt het hotel erg kleinschalig en romantisch.

Uiteraard is er een à-la-carte restaurant waar u kunt genieten van een culinaire avond. Maar misschien het leukste is nog wel het eigen café dat ook voor niet-hotelgasten toegankelijk is. Drink een lekker biertje samen met de buren!

Na een ontspannen nacht geniet u van het ontbijt in datzelfde restaurant, of bij mooi weer, in de prachtige tuin van de binnenplaats.

De omgeving van de kerk

De omgeving van het hotel heeft minimaal evenveel te bieden als het hotel. Net als het hotel heeft de stad Deventer een rijke historie, zoals het bezoek van Napoleon. Hierdoor zijn er ontzettend veel bezienswaardigheden.

Maar niet alleen het centrum van Deventer is schitterend. De omgeving is natuurrijk en leent zich prima uit voor wandelingen door de natuur. Met een kwartiertje bent u overigens ook al in Nationaal Park de Hoge Veluwe. Gaat u liever op de fiets? Die kunt u eenvoudig huren in het hotel.

De kunstijsbaan van Deventer en de Apenheul zijn vooral voor gezinnen een leuk uitstapje. Zomaar een nachtje of zelfs een weekendje Deventer in de planning staan? Overweeg dan Fletcher Hotel Gilde in Deventer!

Reserveer nu Hotel Gilde