Knus overnachten in Hotel van Balveren in de Betuwe - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Knus overnachten in Hotel van Balveren in de Betuwe

Status Closed nowOpens at 08:30:AM today

Origineel overnachten in een eeuwenoude herberg

Midden in de Gelderse Betuwe en het Land van Maas en Waal, staat het knusse familiehotel Hotel van Balveren. Al voor 1700 was dit een boerderij/herberg waar bezoekers van het naastgelegen Kasteel Wijenburg konden overnachten.

In de jaren daarna was zowel de herberg als het gehucht Echteld in handen van de adelijke familie Van Balveren, tot het jaar 1928 toen de herberg werd overgedragen aan de een andere familie om uiteindelijk in 1987 het bezit te worden van de huidige eigenaren.

Het duurde vervolgens nog tot 1996 voordat het een echt hotel werd en sinds 2001 is hotel verbouwd tot wat het nu is.

Gezellig familiehotel nabij Tiel

Hotel van Balveren telt maar slechts 21 hotelkamers die voorzien zijn van alle gemakken zoals een televisie, gratis wifi, een badkamer met douche en/of bad. De huidige eigenaar van deze eeuwenoude herberg, de familie Tomassen, doet er alles aan om de gasten het gevoel van ‘thuis’ te geven. Dat maakt de sfeer in het hotel dan ook gemoedelijk en gezellig.

Sommige kamers in Hotel van Balveren hebben een eigen terras waar u kunt genieten van het uitzicht op het Kasteel Wijenburg. Op het algemene terras voor de deur is het vooral in de zomer heerlijk toeven met een kopje koffie en een krantje, of een goed glas wijn en/of (speciaal)biertje. Omdat Echteld op doorgaande fietsroute ligt, zal u veel fietsers voorbij zien komen langs het terras, wat bijdraagt aan de sfeer.

In het dorpje Echteld gaat het leven zoals het gaat, dus als u vanuit stedelijk gebied komt en even wilt onthaasten dan bent u hier aan het juiste adres. De enige zekerheid die u heeft is de kerktoren tegenover het hotel die elk uur luidt.

Naast hotel is het gebouw ook een restaurant met de zelfde naam als het hotel: Restaurant van Balveren. Vanzelfsprekend is dit restaurant ook toegankelijk voor niet-hotelgasten, om te genieten van gerechten met streekproducten uit de Betuwe.

Bijzonder overnachten in een natuurlijke omgeving

Hotel van Balveren is met de auto makkelijk bereikbaar via afslag 34 van snelweg A15, of met het openbaar vervoer; in 20 minuten met bus 45 vanaf NS-station Tiel.

Uiteraard is het mogelijk om losse overnachten te reserveren bij dit hotel, maar leuker is het om een arrangement te boeken. Zo zijn er diverse fietsarrangementen beschikbaar, maar ook het ‘Kersen verwenarrangement’, het ‘Betuws Seizoensarrangement’ en het ‘Struinen langs de Waal arrangement’.

Vooral voor fietsers en wandelaars is Hotel van Balveren een prima uitvalsbasis, aangezien het midden in het Land van Maas en Waal ligt en op een steenworp afstand van alle fruitbomen.

Het jaarlijkse Fruitcorso in Tiel is natuurlijk één van de hoogtepunten van het jaar, waarvoor ook arrangementen beschikbaar zijn. Daarnaast is het mogelijk om te overnachten in de KasteelTorenkamer van het naastgelegen Kasteel Wijenburg.

Reserveer nu Hotel van Balveren