Voormalig gevangenis Alibi Hostel in Leeuwarden - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Voormalig gevangenis Alibi Hostel in Leeuwarden

CategoriesGoedkoop, Hotel, Stad
Status Open now

Origineel overnachten in de voormalig gevangenis van Leeuwarden

Midden in de Friese hoofdstad Leeuwarden staat het gebouwencomplex De Blokhuispoort dat in 1500 werd gebouwd en tot 2007 dienst heeft gedaan al huis van bewaring.

Tegenwoordig zijn de gevangen en cipiers weg en is het gebouw een werkplek voor creatieve bedrijfjes. In de H-vleugel van het gebouw bevindt zich, verspreid over de eerste en tweede etage het Alibi Hostel.

Faciliteiten van het Alibi Hostel in Leeuwarden

Gelukkig zijn de huidige faciliteiten van deze voormalig gevangenis in Leeuwarden beter dan toen het nog dienst deed als huis van bewaring.

Er zijn privé-slaapkamers die wat duurder zijn dan de andere kamers, maar waar men wel een eigen douche en toilet tot zijn beschikking heeft. Deze kamers hebben een tweepersoonsbed.

De andere kamers kunt u ook huren, maar hier staan stapelbedden en die kunt u ook gedeeld huren. U komt dan met een onbekende hotelgast op de kamer te liggen. Tevens moet u de sanitaire faciliteiten delen, net zoals vroeger. Al zijn de douches en toiletten natuurlijk nu nieuwer en brandschoon.

Voor wie een laag budget het meest belangrijk is, kiest voor de slaapzaal. Alhoewel, deze slaapzaal heeft meer weg van slaapcabines zoals u die ook weleens op tv heeft gezien in Japan. Als u claustrofobisch bent, dan kunt u hier beter niet in slapen.

Verder is er een gezellige bar aanwezig in het Alibi Hostel en vanzelfsprekend is er gratis wifi aanwezig dat zelfs door de dikke gevangenismuren heen komt.

Wat is er te doen in Leeuwarden

Het hotel is gelegen in het centrum van Leeuwarden. Net als het hostel heeft de stad een rijke historie. Genoeg om te bezoeken dus tijdens een weekendje weg in dit schitterende hotel.

Hoewel Leeuwarden zich uitstekend leent voor een culinair avondje uit, heeft ook het Alibi Hostel een prima keuken waar u ‘s avonds kunt genieten van een eenvoudige maaltijd.

Wilt u de omgeving van Leeuwarden verkennen zoals de prachtige Friese meren of het platteland, dan adviseren wij om gebruik te maken van de fietsverhuur die aanwezig is in het hostel.

Reserveer nu het Alibi Hostel