Slapen in Tuindorphotel 't Lansink midden in de stad - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Slapen in Tuindorphotel ‘t Lansink midden in de stad

CategoriesHotel, Stad
Status Open now

Origineel overnachten midden in Hengelo

Midden in de Twentse stad Hengelo bevindt zich het best bewaarde tuindorp van Nederland. Een tuindorp is een stadswijk met een typisch dorps karakter.

Tuindorpen hebben een aantal karakteristieken waarmee ze zich onderscheiden van ‘normale’ dorpen. Zo is er bijvoorbeeld vaak sprake van zeer gevarieerde architectuur, veel verschillende woningtypen, pleinruimtes en doorzichten en witgepleisterde huizen.

Grootindustrieel Stork als weldoener

Toen de technische- en metaalindustrie in het begin van de 20e eeuw tot bloei kwam in Hengelo, realiseerde grootindustrieel C.T. Stork een woonwijk van hoge kwaliteit voor zijn arbeiders.

Ook bouwde deze grootindustrieel een theehuis dat als sociaal middelpunt van het Tuindorp diende. Ondanks meerdere verbouwingen is het historische pand nog altijd even schilderachtig als in de tijd dat de werknemers van Stork hier nog hun thee dronken.

Tegenwoordig is het theehuis een boutique hotel, Tuindorphotel ’t Lansink, dat dus gevestigd is in de gelijknamige wijk van de stad.

Het hotel ligt op slechts 10 minuten lopen van het treinstation van Hengelo. Kom genieten van de Twentse gastvrijheid in dit ‘Grand hotel van klein formaat’.

Culinair genieten in Hengelo

In het eigen restaurant van het hotel kunt u genieten van een culinaire avond op Michelin-sterren niveau aangezien men is bekroond met één ster door deze prestigieuze organisatie.

Bij mooi weer kunt u buiten genieten van uw diner en wijnarrangement, maar overdag pakt u lekker een krantje en kopje koffie op het verhoogde en trendy terras van boutique hotel ‘t Lansink.

De kamers in het hoofdgebouw van Tuindorphotel ’t Lansink zijn uitgerust met boxspringbedden van het merk Pullman, een flatscreen-tv met kabelzenders, een bureau en een bank en een badkamer met toilet, föhn en bad/douche.

U kunt in het hele gebouw gebruikmaken van gratis wifi. Sommige kamers zijn gevestigd in de accommodatie van ‘t Lansink aan de overkant van de straat.

De omgeving van ‘t Lansink in Hengelo

Het Twentse landschap leent zich natuurlijk bij uitstek om lekker te wandelen of te fietsen. Gewone fietsen en e-bikes zijn vanzelfsprekend te huur bij het hotel.

Bent u meer een watersporter; huur dan een kano en vaar over de Vecht en de Regge door het platteland.
Enschede ligt op een kwartiertje rijden en de Duitse grens is even ver, hier kunt u de plaatsen Gronau en Bad Bentheim bezoeken.

Reserveer nu Tuindorphotel 't Lansink