Overnachten in het Holland Amerika Lijn hoofdkwartier

Wat het Amstel Hotel voor Amsterdam is, dat is Hotel New York voor Rotterdam. Dit luxe hotel op de ‘Kop van Zuid’ is gevestigd in het oude hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn.

Hier waant u uzelf in de jaren ’30; hoge plafonds, oude kluizen als inloopkast en overal hutkoffers en foto’s van landverhuizers. De nostalgie is overal voelbaar en met een beetje fantasie ziet u voor u hoe hier vroeger met tranen en wuivende zakdoekjes afscheid werd genomen van familie.

Nog steeds cruiseschepen voor de deur

De laatste jaren heeft de Rotterdamse Wilhelminakade een flinke upgrade ondergaan, het hoofdkantoor van de Haven van Rotterdam is hier gevestigd, het Nieuwe Luxor theater is om de hoek en op het kruispunt met de Erasmusbrug vindt u ook de nieuwe rechtbank.

Daarnaast zijn er hoge en luxe woontorens gebouwd en kan dit stukje Rotterdam met recht het ‘Manhattan aan de Maas’ genoemd worden. Tussen al deze futuristische nieuwbouw bevindt zich dus nog steeds die parel in de vorm van Hotel New York.

Vroeger vertrokken hier de schepen met emigranten naar ‘De West’, maar nu nog steeds leggen er grote en klein schepen voor de deur. Het kleinste schip is die in de vorm van de Rotterdamse Watertaxi; direct voor de deur ligt de opstapplaats van deze typisch Rotterdamse taxi. Iets verder om de hoek ligt de Cruise Terminal van Rotterdam waar vaak torenhoge cruiseschepen aanmeren.

Terug naar de jaren ’30 in Hotel New York

Hotel New York in Rotterdam heeft 72 unieke hotelkamers waaronder twee kamers in de groene torentjes. Deze torenkamers zijn voormalige conciërge-woningen op het dak naast de directievertrekken.

Ondanks de nostalgie en het gevoel alsof u terug bent in de jaren ’30, voldoen de kamers volledig aan de wensen van de reizigers van nu: er is gratis wifi, airconditioning, een Nespresso-machine, een gastenkluisje en 24 uur per dag roomservice.

Origineel overnachten in de torenkamers

De kamers in de twee groene torentjes bestaan uit twee verdiepingen met een smeedijzeren trap in het midden van de kamer. Op de bovenste verdieping kijkt u werkelijk uw ogen uit!

Op beide torenkamers liggen badjassen, tijdschriften, snoepjes en extra badspulletjes om ervoor te zorgen dat u eigenlijk uw kamer helemaal niet uit hoeft.

Betaalbare luxe in Hotel New York

Op de plek waar vroeger vele klerken de papierwinkel van de vertrekkende landverhuizers controleerden, zitten tegenwoordig zakelijke en particuliere bezoekers naast elkaar te genieten van de bijzondere sfeer die in het restaurant hangt.

Warm, industrieel & stoer tegelijkertijd en met wel 420 zitplaatsen. Ook is er een eigen patisserie met het lekkerste gebak van eigen fabrikaat, waaronder de tompouce waar u uw vingers bij op eet als u niet uitkijkt. Behalve het gebak wordt er nog veel meer gemaakt in eigen keuken, zelfs de mayonaise!

Er hangt altijd een gezellige reuring in het restaurant van Hotel New York. Of u hier nu even komt snacken met een biertje en garnalenkroketjes of lekker lang komt snoepen tijdens de afternoon tea; In het Rotterdamse Hotel New York bent u altijd welkom.

Prachtig uitzicht over de Maas

In de zomer heeft u vanaf terras Maaskant het meest fantastische uitzicht op de Maas en de schepen die voorbij varen. Ook kunt u lekker achterover leunen in de strandstoelen op het gras voor het terras: dit is Rotterdam aan zee!

Maar ook vanuit de kamers is het zicht adembenemend, zelfs in de winter als de regen tegen de ramen slaat. Vooral in de avond is de Maasstad prachtig met de vele lichtjes op en naast het water.

Reserveer nu Hotel New York in Rotterdam

Slapen in Hotel New York te Rotterdam

Nederland

Zuid-Holland

Rotterdam

Thema

Locatie

Hotel New York, Koninginnenhoofd, Rotterdam, Nederland
Reserveer nu Hotel New York in Rotterdam

Meer Accommodaties

Toon alle Accommodaties

Slapen in een molen in Arkel

Nederland, Arkel, Zuid-Holland

Slapen in een punthuisje in Zeeland

Nederland, Zeeland, Sint Maartensdijk