Origineel overnachten in een voormalig postkantoor

In het Gelderse plaatsje Brummen, staat midden in het dorp, Hotel Het Oude Postkantoor. Dit kleinschalige hotel deed vroeger, zoals de naam al doet vermoeden, dienst als postkantoor.

Dit gezellige en vooral voordelige hotel heeft slechts zes kamers waardoor een nachtje slapen of een weekendje weg heel intiem voelt. Elke kamer heeft zijn eigen stijl en naam gekregen, zoals De Wachtkamer, Het Loket of De Centrale (van de voormalige telefooncentrale).

Oude postkantoor elementen in dit hotel

Aan alles is te zien dat dit gebouw vroeger dienst deed als postkantoor. Het begint al bij de entree waar u binnen komt in de oude postkamer. De voormalige bestellerszaal, waar de post gesorteerd werd, is nu de ontbijtzaal en via het oude laadperron bereikt u de binnenplaats.

Op de bedden van Hotel Het Oude Postkantoor liggen kussens gemaakt van oude postzakken, om maar even aan te geven dat zelfs aan de details worden gedacht in dit knusse hotel. Vanzelfsprekend is in Hotel Het Oude Postkantoor ook gratis wifi aanwezig.

Hier kunt u bij mooi weer ook genieten van de rust in Gelderland tijdens een bakje koffie met krantje bijvoorbeeld. Bij slecht weer is de ontbijtzaal hiervoor geschikt.

De omgeving van Brummen

Brummen ligt net onder Zutphen en direct aan Nationaal Park Veluwezoom en iets verder; Nationaal Park De Hoge Veluwe. Dat is dan ook de reden dat veel fiets- wandelroutes langs dit dorp lopen.

Tijdens die fiets- en wandeltochten kunt u ook gebruik maken van de idyllische pontjes over de IJssel, waarbij u na de overtocht aan komt in het kleinste stadje van Nederland; Bronkhorst.

Iets Zuidelijker ligt Het Rijk van Nijmegen, in dit heuvelachtige gebied is het ook heerlijk toeven. Vanwege die heuvels kunt u hier genieten van uitstekende wijnen, omdat de wijngaarden dit landschap heerlijk vinden. Sla nog even een balletje op de golfbaan van Het Rijk van Nijmegen en u heeft ook nog een sportieve middag achter de rug.

Reserveer nu Het Oude Postkantoor!

Slapen in Hotel Het Oude Postkantoor in Brummen

Nederland

Gelderland

Brummen

Thema

Locatie

Zutphensestraat 8, 6971 EM Brummen, Nederland
Reserveer nu Het Oude Postkantoor!