Slapen in het gevangenishotel in Hoorn

CategoriesHotel, Stad
Status Open now

Origineel overnachten in het gevangenishotel in Hoorn

U heeft waarschijnlijk nog nooit in een gevangenis geslapen en dat wil u ook graag zo houden, want opgesloten zitten vindt niemand leuk.

Maar u kunt nu eindelijk in een gevangenis slapen zonder straf te krijgen. In het Gevangenishotel in Hoorn kunt u heerlijk overnachten en gewoon de deur open laten.

Geschiedenis van het gevangenishotel in Hoorn

Het pand van het gevangenishotel staat op het Oostereiland in Hoorn, ook wel de ‘Bajes’ genoemd. Het eiland werd in de 17e eeuw aangelegd door de Admiraliteit (zoals de Marine vroeger heette).

Na haar functie voor de marine heeft het pand dus dienst gedaan als hotel en tegenwoordig bedient het toeristen in de vorm van een hotel.

In hetzelfde pand bevindt zich nog een café, een bioscoop en een museum. Maar u komt hier natuurlijk vooral voor het gevangenishotel.

De oude luchtplaats van de gevangenis is nu ingericht als binnenplein en heeft de stempel “Cultuurplein” gekregen. Hier vinden zomers allerlei activiteiten plaats.

De Brasserie biedt uitzicht over de haven van Hoorn en het binnenplein, waar het zomers heerlijk toeven is op het terras.

Op de eerste verdieping zijn nog 11 cellen bewaard gebleven die nu dienst doen als goedkopere kamers, op de tweede etage zijn ruimere kamers beschikbaar met uitzicht op het Markerkmeer. Op de tweede etage is zelfs een bruidssuite aanwezig!

Faciliteiten van het gevangenishotel in Hoorn

Gelukkig zijn de huidige faciliteiten van deze voormalig gevangenis in Hoorn beter dan toen het nog dienst deed als huis van bewaring.

Er zijn privé-slaapkamers (op de tweede etage) die wat duurder zijn dan de andere kamers, maar waar men wel een eigen douche en toilet tot zijn beschikking heeft. Deze kamers hebben een tweepersoonsbed.

De andere kamers (op de eerste etage) kunt u ook huren, maar hier staan stapelbedden en die kunt u ook gedeeld huren. U komt dan met een onbekende hotelgast op de kamer te liggen. Tevens moet u de sanitaire faciliteiten delen, net zoals vroeger. Al zijn de douches en toiletten natuurlijk nu nieuwer en brandschoon.

Verder is er een gezellige bar aanwezig in het gevangenishotel van Hoorn en vanzelfsprekend is er gratis wifi aanwezig dat zelfs door de dikke gevangenismuren heen komt.

 

Reserveer nu dit gevangenishotel in Hoorn