Slapen in gevangenis De Baaies in Makkum - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Slapen in gevangenis De Baaies in Makkum

CategoryHotel
Status Closed nowOpens at 08:30:AM today

Een bijzondere overnachting in de gevangenis

In 1954 werd in Makkum het Huis van Hermandad gebouwd op de enige plek die geschikt was voor een politiepost in die tijd: hoog op de dijk, direct aan het water, vlak bij het centrum en met uitzicht op de visserijhaven, het IJsselmeer en zelfs de Afsluitdijk.

Vanuit de “commandantenkamer” konden de dienstdoende agenten het reilen en zeilen perfect in de gaten houden en dat boezemde voor velen al genoeg ontzag in.

Slapen in de gevangenis soms zo gek nog niet!

Mocht je toch een scheve schaats hebben gereden dan konden de twee politiecellen een oplossing bieden: één of twee nachten op water en brood, slapen op een strozak deden soms wonderen.

Mochten de criminele activiteiten nog niet de spuigaten uit lopen, dan kon het zijn dat je in plaats van op water en brood gezet, uitgenodigd werd om mee te eten bij het gezin van de postcommandant, dat in hetzelfde gebouw woonde.

In de jaren ’90 dacht men het door te hebben en werd de politiepost/woonhuis, in het kader van schaalvergroting, verlaten.

Laat jezelf een nachtje opsluiten in De Baaies

Na jaren leegstand is dit uniek gelegen gebouw voor verval gespaard gebleven en kreeg het een nieuwe bestemming als recreatief onderkomen.

Zowel uitwendig als inwendig blijft alles zoveel mogelijk bij het oude. Voor overnachten in de cel hoeft men geen “boef” meer te zijn en genieten van het unieke uitzicht is niet meer alleen weggelegd voor “dienders”.

Als u een weekend of een alleen een losse overnachting wilt doorbrengen in De Baaies, dan kan dat in het voormalig politiebureau met twee cellen (maximaal 5 personen).

U kunt ook origineel overnachten in het voormalig woonhuis van de politiecommandant (maximaal 8 personen) of in beide (totaal 13 personen).

Tussen beide gedeelten ligt een inpandige berging, hierdoor kunt u van het voormalig politiebureau (het huidige appartement) naar het woonhuis.

De Baaies ligt op een steenworp afstand van het gezellige en, in de zomer, drukke centrum van Makkum. Hier worden tal van activiteiten georganiseerd.

Makkum is een havenplaats aan het IJsselmeer met ongeveer 3600 inwoners en ligt bevindt zich net ten Zuiden van Afsluitdijk. Vanaf het voorjaar tot in de herfst is dit gebied dan ook erg in trek bij watersporters.

Reserveer nu De Baaies in Makkum