Slapen in B&B Appels & Peren in Breezand

Status Open now

  Origineel overnachten in de Kop van Noord-Holland

  In het uiterste Noorden van Nederland, in de Kop van Noord-Holland bevindt zich in de gemeente Hollandse Kroon deze sympathieke Bed & Breakfast Appels & Peren.

  Het dorpje Breezand, waar de B&B staat, is bekend als het grootste aan één gestrekte bloembollengebied van Nederland. B&B Appels & Peren is gesitueerd in een voormalige bloembollenschuur.

  Vroeger werden hier dus handmatig de bollen gepeld en de dahlia’s gestekt!

  Bijzondere overnachting ineen voormalige bollenschuur

  Sinds 2001 is dit voormalige bloembollenbedrijf in handen van de huidige eigenaren. Zij hebben dit bedrijf niet voortgezet, maar hebben in de ‘schuur’ twee elegante appartementen gerealiseerd. Beide appartementen hebben een gezellige en moderne inrichting en zijn van alle gemakken voorzien.

  De appartementen staan ieder op zichzelf met een eigen entree en privé terras of veranda. Vanaf deze plek is het ieder jaar weer een verrassing wat het uitzicht zal zijn; dit varieert van narcissen tot tulpen of hyacinten, maar aardappelplanten en uien behoren ook tot de mogelijkheid.

  Wakker worden met zicht op de bollenvelden

  De appartementen bezitten een woonkamer (beide met vrij uitzicht), eenvoudige kitchenette met magnetron, koelkast en de mogelijkheid om koffie en thee te zetten.

  Appartement Appels (het ene appartement) heeft twee slaapkamers waarvan één op de begane grond en één op hoogte. De slaapvide/zolder is gesitueerd op twee meter hoogte: een unieke slaapervaring voor kinderen.

  Appartement Peren (het andere appartement dus) heeft één ruime slaapkamer waar eventueel een kinderbedje bijgeplaatst kan worden.

  Beide appartementen hebben een eigen moderne badkamer met douche en gescheiden toilet. Het uitgebreide ontbijt met verse streekproducten en iedere dag variërend, wordt op het door u gewenste tijdstip in uw eigen appartement of buiten op het terras geserveerd.

  Achter de Bed and Breakfast vindt u dát waar de B&B haar naam aan dankt; een fruitboomgaard met appel- en perenbomen. Deze gemeenschappelijke boomgaard is een heerlijke plek om van het wijdse uitzicht, de rust en de ruimte in het Noord-Hollandse landschap te genieten.

  De omgeving van Breezand

  Vanwege de ligging is B&B Appels & Peren een uitermate centrale plek om uitstapjes te maken. Op loopafstand bevindt zich de Waddenzee en het Amstelmeer waar u in de zomer lekker kunt genieten. Wilt u meer wind en de ‘echte’ kust, dan gaat u naar Julianadorp of Callantsoog.

  Op fietsafstand bevindt zich de stad Den Helder vanwaar u de ferry naar Texel kunt nemen. Deze ferry kunt u trouwens ook per auto nemen.

  Met de auto rijdt u zo over de Afsluitdijk naar Friesland (ongeveer 30 minuten) en op een kwartiertje rijden liggen Hoorn en kaasstad Alkmaar.

  Dichtbij huis kunt u elk jaar eind april/begin mei genieten van de ‘Bloemendagen’ die in de gemeente Hollandse Kroon worden gehouden. Tal van mozaïeken, gemaakt van de bloemen van de hyacint, worden dan door de plaatselijke bevolking langs de wegen in de polder tentoongesteld.

  Reserveer nu B&B Appels & Peren