Origineel overnachten in het kleinste hotel ter wereld - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Origineel overnachten in het kleinste hotel ter wereld

CategoryHotel
Status Closed nowOpens at 09:30:AM today

Hotel ‘De Kromme Raake’ in Eenrum

Er gaat niets boven Groningen….behalve het kleinste hotel ter wereld! Hotel ‘De Kromme Raake’ staat in Eenrum en heeft welgeteld één kamer.

In de ‘foyer’ van het hotel hangt achter de balie een roodgeschilderde kast met veertig hokjes. Negenendertig ervan zijn leeg, in het laatste hangt een sleutel aan een knoert van een koperen knop, van kamer 1.

Altijd de enige gast in het hotel

Rechts van de receptie is de comfortabele zitkamer met art deco-meubels, een kacheltje en een minibar. Een dubbele deur komt uit op het belangrijkste van de suite: de kingsize bedstede. In deze romantische alkoof, met ingebouwde televisie, zijn de muren liefdesrood geschilderd. Twee lange nachthemden hangen klaar onder bijhorende slaapmutsen.

Achter de bedstede ligt de badkamer met marmeren wastafels en een riant twee-persoons bad. Na een weldadige nacht krijgen de gasten een heerlijk ontbijt geserveerd in het pittoreske ontbijtkeukentje.

Leuke dingen te doen rondom het kleinste hotel ter wereld

Over de omgeving kan een gast weinig te klagen hebben. U kunt het prachtige Hogeland ontdekken op de fiets, lopend of met de kano. Fiets- en wandelroutes zijn aanwezig in het hotel.

Op een steenworp afstand ligt Pieterburen, waar u een kijkje kunt nemen bij de Zeehondencrèche. In het dorp Eenrum zelf kunt u in Abrahams Mosterdmakerij zien hoe de mosterd nog op ambachtelijke wijze gemaakt word in deze oude fabriek. Of breng een bezoekje aan Kaarsenmakerij Wilhelmus, waar u zelf uw kaarsen kunt maken.

Als u op zoek bent naar wat meer drukte en bezigheid kunt u op een half uur rijden afstand naar de mooie stad Groningen toe om bijvoorbeeld te gaan shoppen of de veelbezochte Martinitoren te bezoeken.

Lekker eten in Abraham’s Mosterdmakerij

In het hotel zelf is geen restaurant aanwezig maar na een lange dag wandelen, shoppen of fietsen kunt u heerlijk uitrusten op de terrassen van de restaurantjes rond het hotel. Binnen een straal van 100 meter zijn veel diverse restaurants. Zo vindt u achter het hotel het restaurant van Abraham’s Mosterdmakerij, alwaar u heerlijk kunt eten.

Reserveer hier Hotel De Kromme Raake!