Luxe & duurzaam overnachten in een voormalige Potstal

Status Open now

Duurzame Bed & Breakfast in Rheeze

Voor een luxe maar toch ecologisch vriendelijke en duurzame overachten bent u bij B&B De Rheezer Kamer aan het goede adres.

Als gast overnacht u in een bijzonder groot (85m2) éénkamer appartement, in de voormalige potstal van een monumentale boerderij. Boerderij De Rheezerbrink is bovendien een beschermd dorpsgezicht.

Deze ecologisch vriendelijke B&B bevindt zicht in het gehucht Rheeze, nabij Hardenberg en Slagharen, aan de voet van het welbekende Pieterpad en de rivier de Vecht.

Romantisch overnachting in De Rheezer Kamer

B&B De Rheezer Kamer is ingericht voor twee personen en bestaat uit een ruime kamer met daarin een grote eettafel en knusse zithoek. Op de begane grond bevindt zich een luxe badkamer met regendouche en apart toilet. Parkeren voor de deur is kosteloos en uiteraard is er ook gratis wifi aanwezig.

Via een trap is de vide te bereiken, met het open slaapgedeelte en uitzicht op de rest van het appartement. De bedden zijn gemaakt van natuurlijke en (h)eerlijke materialen. Het gebruik van biologische -katoen & wol, vlas en paardenhaar maakt dat slapen op een ‘Lavital’ bed is alsof je op handen van de natuur wordt gedragen. Dit is pas hemels wakker worden!

De duurzame en eerlijke gedachte achter de B&B is doorgevoerd in zowel de inrichting als de biologische producten die u tijdens het ontbijt voor u staan. Deze producten komen allemaal uit de omgeving en hebben dus niet eerst kilometers in vrachtwagens hoeven afleggen.

Daarnaast kunt u nagenoeg alles wat zich in de potstal bevindt je ook kunt kopen. Of het nu het zachte (eco)bed is, de mooie schilderijen die er hangen of de heerlijke Italiaanse koffie.

Eigenaresse Astrid Fidder vertelt u met liefde alles over de duurzame gedachte en de geschiedenis van de potstal.

De omgeving van de Rheezer Kamer

Deze B&B ligt direct aan verschillende wandel- fietsroutes zoals het Pieterpad dat van Zuid-Nederland helemaal naar Noord-Nederland loopt. Daarnaast ligt de rivier de Vecht om de hoek en met een huursloep bent u met mooi weer de hele dag op het water.

U kunt ook lekker de hele dag op uw kamer doorbrengen, want de pantry biedt u de mogelijkheid om zelf thee of (slow)koffie te zetten.

Neem ondertussen een goed boek en ga rustig voor het grote raam zitten om uit te kijken over de weilanden en de Vecht.

Meer zin in een dagje shoppen of theater? Hardenberg ligt slechts op vijf  kilometer afstand en biedt leuke eetgelegenheden en winkels.

Iets verder weg liggen steden als Emmen en Zwolle die met de auto goed te bereiken zijn. Op fietsafstand ligt Ponypark Slagharen.

Reserveer nu de Rheezer Kamer