Een weekendje weg naar de Oosterschelde

In het Zeeuwse dorpje Wemeldinge, op slechts 5 kilometer van Goes, ligt direct aan de Oosterschelde dit bijzondere appartement ‘t Katshuis.

Wemeldinge ligt helaas niet aan de kust, maar dus aan het zoetwatergebied van de Oosterschelde. Hierdoor heeft u het voordeel dat u wél van het waterrijke Zeeland kunt genieten, maar niet de hoofdprijs betaald voor een verblijf. Wemeldinge is gelukkig nog net iets goedkoper dan Burgh-Haamstede of Domburg bijvoorbeeld.

Slapen in een voormalige fruitopslag

Het ‘t Katshuis is een ruim, sfeervol en romantische appartement met veel vrijheid en luxe. Dit grote statige gebouw werd rond 1880 gebouwd en was in die tijd een hypermoderne ‘fruit-opslagplaats’. Fruit uit de naastgelegen boomgaard bleef er dankzij de unieke bouw en het ingenieuze ventilatiesysteem lang goed.

Inmiddels is de boomgaard verkaveld, heeft ook de schuur de nodige aanpassingen ondergaan, en zijn er dus luxe appartementen in het gebouw gemaakt.

Faciliteiten van ‘t Katshuis in Wemeldinge

Het appartement van 95 m2 is gelegen op de tweede verdieping van deze voormalige fruitopslag en is heeft fantastisch licht, met een balkon op het zuiden en biedt ruimte aan maximaal vier personen.

De ruime en zonnige zit- en eetruimte biedt veel privacy en rust. Er staat een comfortabel bankstel met eettafel, een flatscreen tv en vanzelfsprekend is er gratis wifi aanwezig.

De (open) keuken heeft een koelkast, elektrisch fornuis met magnetronoven en afwasmachine. Via de schuifpui komt uit op het balkon grote balkon van 12m2.

Er zijn twee knusse slaapkamers met elk twee boxspring-bedden. De badkamer heeft een dubbele wastafel, douche, toilet en wasmachine.

Het appartement is sfeervol ingericht met een mooie mix van oude, opgeknapte en nieuwe meubelen en straalt een vriendelijk uitnodigende en romantische sfeer uit.

Activiteiten in Zuid-Beveland en omgeving

Wemeldinge is een mooi toeristisch dorpje met een hele oude kerk (het eerste deel is al in de 12e eeuw gebouwd) en een lange historische dorpsstraat (beschermd dorpsgezicht).

Wemeldinge ligt langs het kanaal dat door Zuid-Beveland loopt en heeft een mooie en moderne jachthaven aan de Oosterschelde. Mosselhoofdstad Yerseke ligt op slechts twee kilometer, hier kunt u de Zeeuwse keuken met veel vis proeven.

Omdat er relatief weinig stroming is in de Oosterschelde is dit gebied ook ideaal om te vissen én te duiken. Blijft u liever op de kade dan zijn er mooie wandelroutes uitgezet door het dorp en langs de Oosterschelde. Verder zijn er zes verschillende fietsroutes door het fruitteeltgebied van Zuid-Beveland.

Met de auto bent u vanaf appartement ‘t Katshuis binnen een paar minuten in Goes, andere steden als Bergen op Zoom,  Antwerpen, Middelburg en Vlissingen liggen op maximaal 30 minuten rijden.

Reserveer nu 't Katshuis in Wemeldinge

Appartement ‘t Katshuis aan de Oosterschelde in Zeeland

Nederland

Zeeland

Wemeldinge

Thema

Locatie

Wilhelminastraat 1, 4424 BA Wemeldinge, Nederland
Reserveer nu 't Katshuis in Wemeldinge