Slapen op een eiland van de Marker Wadden Landal - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Slapen op een eiland van de Marker Wadden Landal

Status Closed nowOpens at 08:30:AM today

Slapen op een eiland van de Marker Wadden Landal

Op het allernieuwste stukje Nederland, midden in het IJsselmeer, bevinden zich vijf kunstmatige waddeneilanden, waarop Landal toestemming heeft gekregen om vier energieneutrale en dus duurzame eilandhuisjes te plaatsen.

De Marker Wadden, liggen op slechts vijf kilometer varen vanaf het haventje van Lelystad. Auto’s zijn niet toegestaan, omdat er simpelweg geen wegen zijn.

Als u hier, midden tussen de vogelbroedplaatsen niet tot rust kunt komen, dan lukt dat nergens.

En hoewel u bij goed weer, gewoon Amsterdam kunt zien liggen op ongeveer 15 kilometer, bent u hier zo goed als alleen. Alleen de buren in de andere huisjes zijn met u op het eiland.

Op een onbewoond eiland, en dat gewoon in Nederland!

Buren is overigens een groot woord, want u heeft de verrekijker die u gebruikt om vogels te spotten, ook nodig om de buren te kunnen zien, zoveel privacy heeft u!

Op Landal park de Marker Wadden zijn twee verschillende type eilandhuisjes. Qua formaat en faciliteiten zijn ze ongeveer gelijk. In het ene huisje kunnen maximaal vijf personen blijven overnachten, in het andere huisje maximaal vier personen.

De eilandhuisjes op dit Landal park de Marker Wadden, zijn van alle gemakken voorzien zoal een volledig ingerichte keuken, gas/water/licht, er zelfs gratis wifi!

Er is alleen geen radio of tv, maar dat heeft u hier natuurlijk ook totaal niet nodig. U komt hier voor uw rust en om eindelijk eens dat goede boek uit te lezen. En als u écht even tv wilt kijken, dan kunt u streamen via uw laptop of tablet.

Hoewel de vrijstaande huisjes op de Marker Wadden ideaal zijn om met huisdieren te overnachten, is dit niet toegestaan. Met name om de vogels niet te laten schrikken van bijvoorbeeld honden.

Bij mooi weer heeft u bijna het hele eiland voor uzelf alleen en kunt u de hele dag genieten van het strand. Bij slecht weer zet u de open haard aan en pakt u een boekje en een wijntje!

Hoe kom ik op de Marker Wadden?

Zoals gezegd kunt u niet per auto naar dit Landal park. U dient u auto daarom te parkeren in de buurt van de Bataviahaven in Lelystad.

De boot naar Landal Marker Wadden vertrekt op uw gereserveerde aankomstdag om 16.00 uur vanuit diezelfde haven. Op de dag van vertrek vertrekt de boot om 11.00 uur vanaf Marker Wadden.

De kosten voor de overtocht zijn op uw gereserveerde aankomst- en vertrekdag inbegrepen bij de huurprijs van uw eilandhuisje.

De reserveringsbevestiging van uw huisje is gelijk uw ticket voor de boot. U hoeft hiervoor geen aparte reservering te maken.

Houdt u er rekening mee dat de genoemde tijden vaste vertrektijden zijn. Het kan voorkomen dat de boot vanwege weersomstandigheden niet kan vertrekken. U wordt hierover uiterlijk 24 uur van te voren geïnformeerd.

Uiteraard worden dan ook de alternatieve mogelijkheden met u besproken.

Uw contactpersoon op het eiland

Het beheer van Marker Wadden wordt verzorgd door Natuurmonumenten. Tijdens uw verblijf is de Eilandwachter, een vrijwilliger van Natuurmonumenten, uw contactpersoon. Deze persoon is 24/7 op het eiland aanwezig en zal u bij aankomst welkom heten.

Ook deelt de Eilandwachter graag zijn kennis over het eilandleven met u.

Boek nu deze eilandhuisjes!