Slapen in monumentaal erfgoed Erve Deperman in Reutem - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Slapen in monumentaal erfgoed Erve Deperman in Reutem

Status Open now

Natuurlijk overnachten in Twente

Midden op het platteland van Noord-Oost Twente, tegen de Duitse grens, bevindt zich in het kerkdrop Reutem, het totaal gerenoveerde monumentale erfgoedpand van Erve Deperman.

Voor wie even lekker wil onthaasten met vrienden, familie of het gezin, komt hier zeker tot rust. Zoals u op de foto’s kunt zien is er een grote achtertuin waar u lekker kunt onthaasten en heeft u in de wijde omtrek geen buren.

Dit glooiende landschap van Twente wordt ook wel de ‘Tuin van Overijssel’ genoemd.

Faciliteiten van Erve Deperman

Erve Deperman beschikt over vijf luxe en royale boerderij-kamers, voorzien van eigen douche en toilet, waarvan één kamer tevens rolstoel-toegankelijk is.

De overige kamers zijn zowel voor twee als voor vier personen geschikt en kenmerken zich allen door een nostalgisch Twents tintje.

De gastvrouw heeft iedere kamer persoonlijk ingericht met een kleurthema een veel persoonlijke noten, op deze manier is iedere kamer een kunstwerk op zich geworden.

Prachtig uitzicht vanaf het terras

Het oorspronkelijke ‘deel’ is ingericht als gemeenschappelijke ruimte met een compleet ingerichte keuken, ontbijtruimte en boekenkasten met voldoende leesvoer, puzzels en spelletjes voor wat ontspanning.

Vanaf de zithoek is er tevens toegang tot het grote terras met fantastisch uitzicht op het erfbos.

Onthaasten in de Tuin van Overijssel

Erve Deperman ligt direct bij de natuurgebieden ‘Het Springendal’ en ‘Het Dal van de Mosbeek’ en ook direct aan diverse wandel- en fietsroutes. In minder dan een kwartier wandelen bent u een bij een uniek orchideeënveld, verder treft u er kabbelende beekjes en heidevelden aan.

Maak een prachtige wandeling over de Essen, geniet van het adembenemende uitzicht vanaf de Kuiperberg of bezoek het imposante Landgoed Singraven in Denekamp.

U heeft tevens de mogelijkheid om fietsen te huren voor een prachtige fietstocht door het Twentse coulisselandschap. Het Springendal bij Ootmarsum en Het Lutterzand bij De Lutte zijn zeker de moeite waard.

Kunstzinnig Ootmarsum

Reutem valt onder de gemeente Ootmarsum. Dit is een prachtig historisch stadje, met aparte winkels, veel kunstgalerieën en goede eetgelegenheden. Het Openluchtmuseum Het Land van Heeren en Boeren in de buurt, laat zien hoe in vroeger tijden op het Twentse platteland werd geleefd.

Ook zijn er diverse goede restaurants in de omgeving beschikbaar zoals de ‘Watermolen van Bels’ en ‘Tante Sien’. Er zijn dus genoeg uitgaansmogelijkheden in de omgeving zijn om u niet te hoeven vervelen.

Door de ligging is Erve Deperman een perfecte uitvalsbasis voor natuurlijke en kunstzinnige uitstapjes. Lekker wandelen in de prachtige natuur en fietsen door het glooiende landschap.

Bijzonder is het nabijgelegen Vasser Grafveld, een heideveld met eeuwenoude grafheuvels. Natuurliefhebbers genieten van de kwelvijvers, watervalletjes en beekjes in de bossen van het Springendal.

Reserveer nu Erve Deperman