Slapen in een wijnvat bij hotel Vrouwe van Stavoren

CategoriesHotel, Romantisch
Status Open now

Een bijzondere overnachting in een wijnvat

In het kleine stadje Stavoren in Friesland kunt u genieten van een knusser overnachting in Hotel Vrouwe van Stavoren. Dit hotel bevindt zich aan de oude haven van het stadje en biedt u een apart uitzicht over de natuurrijke omgeving en het IJsselmeer. Het hotel ligt naast de oude sluis van de haven waardoor u de hele dag door zeiljachten en traditionele Friese boten de haven ziet binnenvaren.

Sommige hotelkamers bevinden zich op een speciale locatie wat deze overnachting in Hotel Vrouwe van Stavoren erg leuk en origineel maakt.

Knus overnachten in de haven van Stavoren

Hotel Vrouwe van Stavoren beschikt over een aantal ‘gewone’ kamers, maar ook over 12 speciale kamers. Deze bevinden zich namelijk in nagemaakte Zwitserse wijnvaten, die zijn vergroot zodat u op een bijzondere manier in dit hotel kunt overnachten.

Er zijn acht wijnvaten van 23.000 liter en vier wijnvaten van 15.000 liter. Vanzelfsprekend zijn de grotere wijnvaten ruimer én duurder, maar ook de kleinere wijnvaten zijn van alle gemakken voorzien zoals een douche, toilet en tv.

De meeste kamers hebben standaard voorzieningen zoals een badkamer met douche en televisie maar sommige kamers beschikken zelfs over een heerlijk ligbad.

In het restaurant van het hotel kunt u genieten van een heerlijk ontbijt en op de rest van de dag van een lekker lunch of romantisch diner. Het restaurant beschikt over heerlijke gerechten uit de Friese keuken en natuurlijk vers gevangen vis uit het IJsselmeer.

Origineel overnachten in een wijnvat

Het charmante stadje Stavoren in Friesland heeft u nog meer te bieden dan alleen deze leuke logeerplek. U kunt genieten van een romantische wandeling over de vele stranden in de buurt en langs de zee maar natuurlijk ook door de Gaasterlandse bossen die zich op korte afstand van Hotel Vrouwe van Stavoren bevinden.

Ook aan te raden is het maken van een een leuk uitstapje naar een van de nabijgelegen dorpjes om de cultuur van het natuurrijke en pittoreske Friesland te bewonderen.

Over de ‘Vrouwe van Stavoren’

De naam van het hotel komt uit een sage van een rijke koopmansweduwe die in haar overmoed één van haar kapiteins opdracht gaf het kostbaarste ter wereld mee te nemen. Na lang zoeken kwam de kapitein met hele mooie tarwe thuis, dit tot grote woede van de rijke weduwe. In haar gramschap liet ze alle tarwe in de zee storten.

Een oude man die dat gadesloeg voorspelde haar de bedelstaf na deze verkwisting, waarop ze haar gouden ring eveneens in de zee gooide met de woorden: zomin deze ring uit zee terugkeert, zomin zal ik tot de bedelstaf vervallen.

Korte tijd later vond haar dienstbode de ring in de ingewanden van een schelvis, waarna de weduwe het bericht ontving dat al haar schepen vergaan waren. En zo verviel zij tot de bedelstaf.

Reserveer hier het Wijnvat in Stavoren!