B&B in hooiberghutten bij Erve Woolderink

Op het platteland van Twente, aan de Midden-Regge rivier, bevindt zich Bed & Breakfast Erve Woolderink.

Erve Woolderink is al sinds 1300 een echt familiebedrijf en is al meer dan 17 generaties lang in het bezit van de familie Wolderkinc of Woolderink. De huidige boerderij (het rijksmonument) staat er sinds 1798.

Het gevoel van Twente

Wie wil genieten van een landelijke omgeving en het echte boerenleven, kan geen betere plek vinden dan het Erve Woolderink. De familie heeft een biologische veeboerderij met 40 koeien van het ras Aberdeen Angus, 100 stieren en 35 hectare landbouwgrond waar gras, maïs en graan worden verbouwd.

U ruikt het daadwerkelijk bij binnenkomst, die heerlijke lucht van hooi en merkt direct dat u in Twente bent; bij aankomst ligt er zelfs op tafel een minibaaltje als welkomstattentie.

Twee hooiberghutten op het erf

Naast de Bed & Breakfast van Erve Woolderink zijn er ook nog twee hooiberghutten, of eigenlijk hooiberg-vakantiehuizen.

Deze hooiberghutten zijn dan ook een ode aan traditionele Twentse hooibergen, dit zijn hooibergen zoals deze in het verleden in deze streek werden gebouwd. Eerst voor de opslag van stro, hooi en koren, tegenwoordig dus als luxe vakantiehuis.

Op de hoeken staan vier robuuste palen met daartussen wanden met ambachtelijke potdekselbetimmering en daarbovenop natuurlijk een rieten dak. De kozijnen voor de ramen en deuren sluiten met hun roeden weer naadloos aan op deze agrarische architectuur.

Faciliteiten van B&B Erve Woolderink

De twee hooibergen-vakantiehuizen bij Erve Woolderink beschikken allebei over twee slaapkamers, waarvan één slaapkamer met een tweepersoonsbed en één slaapkamer met drie keer een éénpersoonsbed, in totaal kunnen er dus maximaal vijf personen heel bijzonder overnachten in deze hooibergen.

Verder is de Reggehooiberg volledig ingericht met een ruime, van alle gemakken voorziene keuken, een gezellige woonkamer en een luxueuze badkamer met infraroodsauna en sommige hooibergen hebben zelfs een hottub buiten staan.

Openslaande tuindeuren leiden naar een royale tuin met een privé-terras . En hoewel u hier komt voor de rust en om een boekje te lezen, internet is nooit ver weg, want ook hier is vanzelfsprekend gratis wifi aanwezig.

De omgeving van Erve Woolderink in Wierden

De boerderij ligt centraal tussen Twente en Salland, wat veel mogelijkheden biedt voor uitstapjes. Natuurgebied het Wierdense Veld is een afgegraven veengebied van ongeveer 400 hectare, dat bereikbaar is via zandwegen.

Iets verderop ligt Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, een prachtig natuurgebied waar mooie wandelingen en fietstochten kunnen worden gemaakt.

In de buurdorpen Hellendoorn en Rijssen kunt u terecht voor eventueel dagelijkse boodschappen, de dichtstbijzijnde grote steden zijn Almelo en Hengelo. Avonturenpark Hellendoorn is met de fiets binnen een kwartiertje te bereiken.

Reserveer nu Erve Woolderink

Slapen in een rijksmonument Erve Woolderink uit 1798

Nederland

Wierden

Overijssel

Thema

Locatie

Wierden, Nederland
Reserveer nu Erve Woolderink