Slapen in de Rotterdamse haven op de SS Rotterdam - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Slapen in de Rotterdamse haven op de SS Rotterdam

CategoriesStad, Woonboot
Status Open now

Overnachten op de SS Rotterdam

U leest het goed, u kunt overnachten op een echt schip, zonder te hoeven varen! In de grootste haven Europa, die van Rotterdam, kunt u aan boord van de SS Rotterdam heerlijk overnachten.

Dat u aan boord kunt overnachten is niet zo heel verwonderlijk, want dit schip was in de jaren ’50 hét vlaggeschip van de beroemde Holland-Amerikalijn. Menig Nederlander heeft aan boord van dit schip nog wereldreizen en cruises meegemaakt.

Vanaf het water of de Erasmusbrug is dit schip een echte eye-catcher en geeft het schip u een prachtig en uniek beeld van dit speciale drijvende hotel.

Een uniek schip van de Holland-Amerikalijn

Het unieke element van slapen op deze boot is dat u verschillende typen kamers kunt boeken die qua stijl en sfeer overeen komen met de gemaakte wereldreizen van het schip in de jaren ’50.

De kamers aan boord (of hutten) hebben een capaciteit van één tot maximaal vier personen. U kunt dus ook met het hele gezin overnachten aan boord van dit nostalgische schip.

Daarnaast is er ook nog eens gratis WiFi aanwezig op de SS Rotterdam en elke kamer heeft een minibar en een flatscreen tv.

Voor een lekker hapje of drank kunt u terecht op het Promenade Deck of in één van de vele visrestaurants aan de wal die Rotterdam rijk is. Daarnaast herbergt het schip ook nog een museum waar de historie van de scheepvaart wordt belicht.

Origineel overnachten in havenstad Rotterdam

De tweede stad van Nederland heeft u meer te bieden dan alleen het water. Waar tot een aantal jaar geleden Rotterdam altijd moest onderdoen voor het grote Amsterdam, is er tegenwoordig heel veel meer te doen in deze havenstad.

Natuurlijk is overnachten op deze boot al een speciale ervaring op zich maar de stad op zichzelf ook. Bekijk de boot in de haven vanaf het water of de Erasmusbrug en geniet van dit exclusieve plaatje.

Met het openbaar vervoer bent u in een mum van tijd aan de andere kant van de stad, of de andere kant van het water. Rotterdam wordt door de Maas gescheiden in een Noordelijk en Zuidelijk deel. Waar vroeger ‘Zuid’ bekend stond als rauw en gevaarlijk, is het nu juist steeds meer aan het opleven.

Meer originele overnachtingen in Rotterdam

Dat begint al als u letterlijk de Maas oversteekt bij de Erasmusbrug, hier bevinden zich de cruiseterminal, het hippe NHow hotel én het nieuwe Luxor Theater. In het centrum van stad, aan de Noordzijde van de Maas, bekijkt u juist de moderne architectuur van het nieuwe Centraal Station of de Markthal.

Klassiekers in Rotterdam zijn natuurlijk de Coolsingel, de Kubuswoningen (waar u ook in kunt overnachten), en de Koopgoot.

Maar het letterlijke hoogtepunt van Rotterdam is natuurlijk de Euromast! U kunt hier genieten van het uitzicht van de stad en zelfs tot aan Scheveningen kijken bij mooi weer. Ook culinair is dit een hoogtepunt, want de Euromast herbergt een toprestaurant en wilt u ook wakker worden met het uitzicht, blijf dan slapen in één van de hotelkamers in deze toren.

Een origineel weekendje weg naar Rotterdam

Met een overnachting op dit voormalig cruiseschip de SS Rotterdam, geniet u optimaal van deze ruige havenstad. Zowel het schip als de stad Rotterdam hebben u veel te bieden wat een nachtje of weekendje weg naar Rotterdam erg leuk en origineel maken.

Reserveer hier de SS Rotterdam!