Slapen bij de boer in 't Boshuis - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Slapen bij de boer in ‘t Boshuis

Status Closed nowOpens at 09:30:AM today

Overnacht in de boerderij van de familie Rietman

Niet is lekkerder voor kinderen dan buiten spelen! Lekker kliederen in de modder of knuffelen met de dieren. Wilt u dit ook met uw gezin? Check dan snel de site van Natuurhuisje en blijf een weekendje slapen in boerderij ‘t Boshuis het Gelderse Vierakker (net onder Zutphen.

De boerderij stamt al van 1650 en doet nog steeds diens als kleinschalig fruitteeltbedrijf. Oorspronkelijk diende de boerderij als ‘dorsschuur’ voor het naastgelegen kasteel Hackfort, maar tegenwoordig kan je er heerlijk overnachten.

Terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn, kunnen (groot)ouders lekker een boekje lezen, een wijntje drinken of zelf tuinieren in de tuin van een halve hectare achter de boerderij.

Slapen tussen de dieren van ‘t Boshuis

Overnachten bij boerderij ‘t Boshuis kan in een houten vakantiehuisje, een luxe lodge-tent, of een HeerenBoer canvastent. Bij het ’t Boshuis geniet je vanuit een comfortabele tent van rust en ruimte.

Op de boerderij is zelfs een sauna waar je na een lange boswandeling, of een dag tuinieren, lekker kunt ontspannen.

Verder lopen er natuurlijk genoeg dieren rond, zoals ezels, geitjes, kippen en een haan. Kinderen kunnen helpen om de dieren te voeren (uiteraard in overleg) of tegen kleine vergoeding een wandeling maken met een ezel.

Zupthen ligt om de hoek bij ‘t Boshuis

Heeft u tijdens de dagen rust in het Boshuis nu tóch behoeft aan wat meer drukte en vertier dan kunt u heel makkelijk naar Zutphen fietsen (ongeveer een half uurtje).

Hier kunt u uiteraard uitgebreid shoppen maar er worden hier ook wandelingen georganiseerd langs de historische gebouwen.

Of bezoek in Zutphen op donderdagmorgen en zaterdag de gehele dag de biologische weekmarkt. Ook kun je in Zuthpen een tochtje maken met een fluisterboot!

Je kunt ook de wandelroute Hackfort (12 of 15 km) volgen langs Kasteel Hackfort, waar op zaterdag, mits voldoende water, de watermolen draait.

Ook kan men hier de Ockhorstroute lopen, deze afstand is circa 8 km. Deze route is door Landschapsbeheer Gelderland en de Postcodeloterij uitgeroepen tot het mooiste ommetje van Gelderland! Deze routes en andere routes zijn bij ’t Boshuis te verkrijgen.

Reserveer Boerderij 't Boshuis