Origineel overnachten in Baroniestad Breda

Voor wie een weekendje naar het Bourgondische zuiden wilt, hoeft niet per se ver weg naar Maastricht of Den Bosch. Kleiner, gezelliger maar minder bekend is Hotel Nassau in de parel van het zuiden; Breda!

In deze Nassau-stad is voldoende te beleven om te genieten van de gezelligheid van de Brabanders. Het gaat hier om goed en lekker leven, niet om de dagelijkse haast zoals men in de Randstad gewend is.

Als het ook maar een beetje mooi weer is, zitten de terrassen van de Grote Markt en de Havermarkt lekker vol. Maar ook rondom de terrassen aan de Havenkade, nabij het Spanjaardsgat zijn bij de eerste zonnestralen al snel gevuld.

Borrelen in het historisch hart van Breda

Dat Spanjaardsgat neemt in de historie van Breda trouwens een prominente plek in. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog was Nederland in oorlog met de Spanjaarden en was de stad bezet door generaal Spinola.

Op voordracht van de Nederlandse Prins Maurits werd een list bedacht, vergelijkbaar met die van het Paard van Troje. In dit geval werd een schip met turf, een brandstof in die tijd, binnen de stadsmuur gevaren. Wat de Spaanse bezetter niet wist, was het feit dat onder de toplaag met turf zo’n 80 Nederlandse soldaten verstopt zaten.

Deze Nederlandse soldaten overrompelden de Spaanse soldaten en toen was Breda weer in Nederlandse handen. De locatie waar deze het turfschip Breda binnen kwam en waar de slag werd gevoerd is precies de plek wat men nu het Spanjaardsgat noemt. En nog steeds ligt er een boot vernoemd naar generaal Spinola.

Faciliteiten van Hotel Nassau in Breda

Hotel Nassau in Breda is onderdeel van de Marriott-groep, maar uit niets blijkt dat dit een gewoon hotel is. De panden van Hotel Nassau in Breda bestaan uit een aantal rijksmonumenten, waaronder de historische gerechtsgebouwen en de neogotische kapel. In die kapel staat trouwens elke ochtend het ontbijt voor u klaar.

Lunchen of dineren doet u in restaurant Liefdegesticht waar de chef-kok heerlijke bourgondische maaltijden voor u samenstelt.

Na een lange dag van borrelen en eten, valt u lekker snel in slaap in één van de ruime slaapkamers van Hotel Nassau in Breda. Alle kamers hebben een tweepersoonsbed, flatscreen tv, een waterkoker/koffie-apparaat en badkamer. Vanzelfsprekend is ook in Hotel Nassau gratis wifi beschikbaar.

Er zijn goedkopere standaardkamers, maar ook duurdere en ruimere kamers met panorama-uitzicht over Breda. Deze laatste kamers bevinden zich op de bovenste etages van Hotel Nassau in Breda.

Breda, de parel van het zuiden

Breda is de stad van terrasjes en winkelen. Dat doet u bij voorkeur in winkelcentrum de Barones, het Sas, of in de Veemarktstraat en alle straatjes rondom de grote markt. Parkeren doet u trouwens het best in de parkeergarage van de Barones.

Ook voor wie niet van winkelen houdt is Breda een prima uitvalsbasis voor een romantisch weekendje weg. Bij Hotel Nassau kunt u een e-bike of gewone fiets huren en daarmee naar stadsdeel ‘t Ginneken. Vanuit daar kunt u Kasteel Bouvigne bezoeken, waarna u door het Mastbos naar België fietst.

Via grensplaats Baarle-Nassau/Baarle-Hertog fiets u weer terug en ploft u neer op één van de terrasjes van de Baroniestad.

Kijk even goed naar de data waarop u Hotel Nassau in Breda wilt reserveren, want tijdens onderstaande evenementen is het hotel snel volgeboekt.

Carnaval (jaarlijks in februari, data wisselen elk jaar)

Spanjaardsgat Festival (half/eind mei)

Jazz Festival Breda (eind mei/begin juni)

Red Head Day (meestal begin september)

Photo Festival (meestal eind september/begin oktober)

Reserveer nu Hotel Nassau in Breda

Slapen als een barones in Hotel Nassau Breda

Nederland

Noord-Brabant

Breda

Thema

Locatie

Hotel Nassau Breda, Autograph Collection, Nieuwstraat, Breda, Nederland
Reserveer nu Hotel Nassau in Breda

Meer Accommodaties

Toon alle Accommodaties

Slapen in een molen in Arkel

Nederland, Arkel, Zuid-Holland

Slapen in een punthuisje in Zeeland

Nederland, Zeeland, Sint Maartensdijk