Landgoed de Uitkijk in Hellendoorn

Op de grens van Twente en aan de rand van het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug bevindt zich Landgoed De Uitkijk. Bijna een eeuw geleden is deze rietgedekte villa gebouwd als theehuis met een uitkijktoren.

Tegenwoordig vormt de sfeervolle huiskamer het hart van een gastvrij landgoed dat bestaat uit een met een Michelin-ster onderscheiden restaurant en een kleinschalig hotel. De prachtige ligging bovenop de Hellendoornse berg midden in de bossen biedt de mogelijkheid voor fantastische wandel- en fietstochten.

Sfeervolle kamers van de Uitkijk in Hellendoorn

De hotelkamers van Landgoed De Uitkijk zijn sfeervol ingericht en voorzien van een privé badkamer met ligbad of douche, tv, een werkplek, koffie en thee faciliteiten en gratis WiFi. Tegen een kleine meerprijs zijn er kamers met balkon beschikbaar. Tevens is er een lift aanwezig en het hotel is goed toegankelijk voor mindervaliden.

Het landhuis beschikt over een gezellige huiskamer met open haard, een overdekt en verwarmd terras met uitzicht op het heideveld en een sfeervolle ontbijtserre met uitzicht op het bos.

In het restaurant worden van seizoen-ingrediënten en regionale producten, pure gerechten bereidt. Zoals gezegd kende Michelin het restaurant de BiB Gourmand onderscheiding toe.

Er is ruimte om uw fiets veilig te stallen en voldoende gratis parkeergelegenheid. Honden zijn in overleg en tegen betaling welkom.

Heuvelachtig bos- en heide landschap

De unieke ligging midden in de bossen maakt van Landgoed De Uitkijk een ideale uitvalsbasis voor fiets- en wandeltochten. Tijdens de fietstochten zult u merken dat de omgeving prachtig, uniek maar ook heuvelachtig is.

De gezellige plaatsen Nijverdal en Hellendoorn worden door de fietsroutes aangedaan en bieden naast vele musea, een ruim winkelaanbod.

Hotel aan het Pieterpad

Een van de mooiste stukken van de bekende lange afstandswandelroutes van Nederland, Het Pieterpad, leidt langs De Uitkijk. Na afloop van de etappe geniet u van de rust en het prachtige uitzicht om zo weer energie te vergaren voor de volgende etappe. Kortom, deze bijzondere accommodatie biedt u alle ingrediënten om lekker te genieten van de Sallandse Heuvelrug!

Reserveer nu Landgoed De Uitkijk

Rietgedekte villa in het groen

Nederland

Overijssel

Hellendoorn

Thema

Locatie

Hellendoornsebergweg 8, 7447 PA Hellendoorn, Nederland
Reserveer nu Landgoed De Uitkijk