Origineel overnachten in een bijzonder pension in Bergen aan Zee - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Origineel overnachten in een bijzonder pension in Bergen aan Zee

Status Open now

Slapen in een monumentaal pand in Bergen

Al in 1901 wisten toeristen hoe goed het toeven is in Bergen aan de Hollandse kust. In die tijd was dit monumentale pand namelijk het eerste Pension in Bergen. Tegenwoordig herbergt dit pand drie comfortabele vakantiewoningen, appartement Tuinzicht, vakantiewoning ’t Vijvertje en dit, op de eerste verdieping gelegen appartement ’t Torentje.

De appartementen zijn gelegen aan de achterzijde van de woning en kijken uit op de tuin met een vijver. Het staat u vrij om gebruik te maken van deze ruime tuin en de terrasmeubelen staan voor u klaar.

‘Heerlyckheid Bergen’

Bergen is van oudsher een Heerlijkheid. Er zou gedacht kunnen worden dat dit komt omdat het een Heerlijk dorp is. Van vroeger uit is een Heerlyckheid echter een gebied dat werd bestuurd door Heren.

Dat Bergen een rijke historie heeft is onder andere te zien aan de Ruïnekerk uit het begin van de 15e eeuw. Tijdens het beleg van Alkmaar in 1574 werd de kerk gedeeltelijk verwoest door de Geuzen. Deze kerk is tussen 1955 en 1960 grondig gerestaureerd en vormt het decor voor de wekelijkse zaterdagmarkt.

In het gezellige centrum zwerft u langs kunstgaleries, karakteristieke panden, exclusieve winkels en gastvrije restaurants. Het centrum van Bergen is lopend te bereiken vanaf uw vakantiewoning.

Eveneens te voet bereikbaar zijn de duinen en de bossen. De afwisselende natuur met bossen, zandverstuiving, heide, duinen en het strand biedt  u eindeloos veel mogelijkheden voor prachtige wandel- en fietstochten.

Altijd al in het Torentje willen huizen?

’t Torentje in Bergen is een fraai vakantieappartement op de eerste verdieping van een monumentaal pand. Een prettig ingerichte woonkamer, open keuken, slaapkamer met tweede TV, badkamer en een balkon maken dit tot een comfortabel appartement. Naast het tweepersoonsbed in de slaapkamer, heeft u de beschikking over een tweepersoons slaapbank.

Daardoor is ’t Torentje uitstekend geschikt voor twee volwassenen en twee kinderen. In verleg kunt u ’t Torentje ook voor drie of vier volwassenen boeken.

Lopend naar het gezellige centrum van Bergen, op de fiets naar het prachtige strand van Bergen aan Zee of gewoon genieten in de ruime tuin van dit historische pand.

Reserveer nu dit pension in Bergen