Kunstzinnig appartement in Utrechtse werfkelder - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Kunstzinnig appartement in Utrechtse werfkelder

Status Closed nowOpens at 08:30:AM today

Artistiek overnachten in Atelier Jalin te Utrecht

Midden in hartje Utrecht, aan de prachtige Oudegracht 360, vindt u een bijzonder kunstzinnig appartement: Appartement Atelier Jalin.

Dit ruime appartement in deze werfkelder is met haar 70m2 geschikt voor maximaal vijf personen.

Niet alleen in de ruime woonkamer wordt de sfeer bepaald door twee grote beelden; uit boomstammen gehouwen en prachtige kleurrijke tekeningen, ook in de aparte slaapkamer wordt u omringd door kunst.

Faciliteiten van deze werfkelder in Utrecht

Het keukenblok is ingericht voor simpele maaltijden, daarnaast is er een zithoek met tv en vanzelfsprekend is in deze werfkelder gratis wifi aanwezig.

In de besloten tuin vormen stambeelden, een sprookjesachtig decor voor uw ontbijtplekje onder de vijgenboom. Door de dubbele glaswand aan de voorzijde en de slaapkamer aan de tuinzijde is dit appartement bijzonder rustig, terwijl het historisch centrum bij de voordeur begint.

Dit appartement is ook heel geschikt voor mensen met kinderen; een babybed en kinderstoel zijn aanwezig en op een loopafstand van enkele minuten is een bijzonder leuke speeltuin; De Kleine Dom.

Een bijzonder originele overnachting in de Domstad

De werven vormden vroeger, tijdens de bouw van de stad Utrecht, het hart van alle bouwactiviteit. Alle goederen voor de bouw ging over het water en deze grachten vormen nu dan een fijnmazig netwerk om lekker te varen.

Tegenwoordig zijn de werfkelders een creatieve verzameling van kleine startups, ateliers en vele vintage-winkeltjes. Toch ervaart u hier de rust van de onder straatniveau gelegen grachten en bekijkt u de stad vanuit een heel ander perspectief.

Het knusse en historische Utrecht heeft wel de lusten maar niet de lasten die hoofdstad Amsterdam wel heeft. Een bruisend uitgaansleven, de leukste boetiekjes en mooie grachten, maar niet de hordes toeristen die de stad overspoelen.

De eigenaren van Oudegracht 360 zijn gek van hun ‘stadsie’ en weten u van de leukste tips te voorzien. Op deze manier ontdekt u het Utrecht van de locals.

Beleef een leuk weekend weg in Utrecht en bezoek de vele kroegen, restaurants en cafés die de stad rijk is, variërend van de studentencafés op het Neude tot aan de romantische restaurants in de werfkelders langs de grachten.

Daarnaast is natuurlijk ook de bosrijke omgeving van de stad Utrecht ideaal om per fiets te ontdekken. Naast het energieke centrum kunt u ook kiezen voor een originele wandel- of fietstocht. Van de Utrechtse Heuvelrug tot de forten aan de Vecht, binnen een half uurtje ontdekt u het groene hart van de provincie Utrecht.

 

Reserveer nu deze romantische werfkelder