Haagse strandhuisjes in Kijkduin - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Haagse strandhuisjes in Kijkduin

Status Closed nowOpens at 08:30:AM today

Slapen op het strand bij Den Haag

Op onze site hebben we diverse strandhuisje beschikbaar, waar u niet alleen overdag terecht kunt, maar waar u ook mag blijven overnachten. In dit artikel hebben we het over de strandhuisje van Roompot Beach Resort in Kijkduin, net onder de rook van hofstad Den Haag.

Bent u op zoek naar andere strandhuisjes in Nederland, dan moet u even op deze pagina kijken.

Deze gezinsvriendelijke vakantieparken van Roompot hebben het hele jaar door beschikbaarheid in één van de bungalows op de parken, maar de pareltjes van deze parken zijn juist de huisjes die niet op het park staan.

De strandhuisjes van Roompot Beach Resort Kijkduin staan letterlijk op het strand, dus ideaal voor een zonnige zomervakantie!

Overnachten op het strand

De strandhuisje in Kijkduin staan niet het hele jaar op het strand, dit in tegenstelling tot andere strandhuisjes op deze site. De Haagse strandhuisjes worden in de winter meestal weggehaald, zodat er tijdens eventueel winterstormen geen schade ontstaat aan de huisjes.

Strandhuisje huren aan de Nederlandse kust

Toegeven; de strandhuisjes in Kijkduin zijn prijzig! Midden in juli of augustus, bent u voor een week in één van deze strandhuisjes zomaar € 1500 kwijt. Als er überhaupt beschikbaarheid is, want hoewel de prijzen hoog zijn, is de vraag naar dit soort knusse strandhuisjes erg groot.

Aan de randen van het hoogseizoen zijn deze strandhuisjes natuurlijk stukken goedkoper. Daarnaast zijn het relatief grote huisjes, want u kunt er met zes personen overnachten. Als u dan de prijs deelt door het aantal personen, valt de schade nog enigszins mee.

Maar het feit dat de locatie zo enorm aantrekkelijk is én dat er slechts een aantal huisjes beschikbaar zijn, drijft de prijs dus wel op.

De strandhuisjes op het strand van Kijkduin zijn overigens ook voor een (lang) weekend te huur.

Faciliteiten van het strandhuisje in Kijkduin

We kunnen nog zoveel vertellen over het strandhuisje in Kijkduin maar één foto zegt meer dan duizend worden natuurlijk.

De locatie óp het strand is het unieke aan deze strandhuisjes, maar deze huisjes zijn ook best luxe. De huisjes zijn dus geschikt voor zes personen en vrij knus. Op het strand leeft u immers buiten en vooral op de veranda en geniet u van het panoramische uitzicht.

De strandhuisjes nabij Den Haag zijn beschikbaar in twee (of eigenlijk drie) verschillende varianten. Zo is er het type ‘Haagse Strandhuisje’ en het type ‘Kijkduin Strandhuisje’. De Haagse huisjes zijn wat ouder en meer basic ingericht, de Kijkduin huisjes zijn wat nieuwe en moderner ingericht.

Qua oppervlak en faciliteiten zijn de huisjes overeenkomstig en verschillen ze alleen in slaapkamer-indeling.

*4-persoons Haags strandhuisje (twee slaapkamers met een tweepersoonsbed en een stapelbed)

*5-persoons Haags strandhuisje (idem als hierboven maar met bedbank)

*4-persoons Kijkduin strandhuisje (twee slaapkamers met een tweepersoonsbed en een stapelbed)

In elk strandhuisje is een keukenblok aanwezig met een 4-pits fornuis, combimagnetron, vaatwasser en koffie/thee-faciliteiten. Verder zijn er een compacte badkamer met douche en toilet aanwezig. Tevens is er voor stormachtige dagen een Smart-TV aanwezig.

Hoewel u hier komt om te genieten van het uitzicht op het strand en de Noordzee, is zelfs hier op het strand gratis wifi beschikbaar in de strandhuisjes!

Roompot Beach Resort Kijduin

Hoewel u hier komt om te genieten van de zee en het strand, kan het zijn dat het misschien toch een dagje slecht weer is. In dat geval kunt u ook gebruik maken van de faciliteiten van het Roompot park dat aan de andere kant van de duinen ligt.

In dit Roompot park is een overdekt zwemparadijs beschikbaar evenals een speelparadijs. Ook zijn hier ‘gewone’ huisjes beschikbaar die goedkoper zijn, maar dus niet op het strand staan.

Op het park kunt u kosteloos parkeren, hierna is het nog ongeveer 500 meter lopen naar het verste strandhuisje. De bolderkar is bij de huurprijs inbegrepen dus u kunt makkelijk al uw bagage bij de huisjes krijgen. Tot aan het laatste huisje is er een verhard pad, hierdoor is het niet nodig om door het mulle zand te ploeteren.

Overnachten aan de zonnige Hollandse kust

De Nederlandse kustprovincies hebben de meeste zonuren van Nederland, en daardoor zeer zonzeker. Vandaar dat de kustprovincies niet alleen in de zomer maar ook in de lente en herfst zo populair is.

Naast de strandhuisjes bevinden strandpaviljoenen Flamengo’s, Birds  en Suiderstrand waar u heerlijk kunt ontbijten, dineren of gewoon borrelen.

Roompot Beach Resort Kijkduin ligt aan de zuidzijde van het dorp, net als de Haagse strandhuisjes. Vanaf het meest zuidelijke strandhuisje is het maximaal één kilometer lopen naar de boulevard van Kijkduin.

Reserveer nu dit strandhuisje in Kijkduin!